Răspuns :

Răspuns:

Planta şi fructele căpşunului sunt bogate în apă, săruri de potasiu,  fosfor, calciu, magneziu, fier, sodiu, vitamine (C, B1, B2, E),  acid salicilic, acid elagic, acid pantotenic, proteine, zaharuri ( predomina levuloza, ceea ce permite consumarea lor de către diabetici, precum şi fructoză, sorbitol, xilitol), flavonoid, uleiuri volatile, tanin şi polifenoli cu excelent rol antioxidant.

Primul lucru pe care ar trebui sa il faci inainte de a te gandi sa plantezi capsuni, este sa verifici calitatea solului tau, deoarece pH-ul optim pentru capsuni este 6.2. Nu este neaparat sa indeplinesti acest criteriu, dar va trebui sa ai grija ca pamantul in care plantezi capsunii sa fie bine fertilizat pentru ca planta sa aiba de unde sa se hraneasca.

Daca vei cumpara planta de la magazinele specializate, vei primi niste radacini lungi cu o coroana mica de frunze. Radacinile trebuie plantate intr-o groapa fix de dimensiunea lor, fiind necesar sa stea drepte si neindoite in momentul introducerii lor in pamant.