Răspuns :

Fiind un desăvârșit lider și strateg militar a reușit unirea triburilor geto-dacice, iar cu ajutorul sfatului său de tarabostes și cu ajutorul marelui preot, Deceneu, a reușit să introducă o serie de măsuri administrative care au avut un rol important în consolidarea și stabilitatea statului, a recrutat oameni noi pentru administrarea agriculturii, strângerea dărilor, supravegherea muncilor obștești obligatorii, făcând, astfel, posibilă realizarea sistemului de fortificații în Dacia, a introdus sistemul de legi beligines, iar pe plan spiritual și-a întărit propriul cult.

Răspuns:

Primul conducător a fost Burebista. El a domnit în secolul I înainte de Hristos, fiind un conducător priceput și hotărât. Uneori prin convingere, alteori folosind armele, el i-a unit pe băștinași într-un singur stat numit Dacia.

Statul geto-dacilor se întindea pe teritoriul dintre munții Carpați, râul Dunărea și Marea Neagră. Pe timpul lui Burebista capitala Daciei era Sarmizegetusa, cel mai important centru militar și politic al statului.