Răspuns :

pădurii în pădurile de foioase se sunt zone de vegetație în care predomină vegetația arboricolă și angiosperme că ele sunt prezentate în zonele temperate cât și în cele subtropicale și tropicale limita între pădurile de foioase și cele de rășinoase se situează între altitudine de 600 și 1.300 m în funcție de relief substrat și în microclimat care duc uneori și la inversiuni de vegetație principalii arbori ai pădurilor de foioase sunt Salcia teiul castanul anilor carpenul Gorunul plopul magnolia stejarul și fagul .

Răspuns:

Pădurile de foioase sunt zone de vegetație în care predomină vegetația arboricolă și angiospermică. Ele sunt prezente atât în zonele temperate, cât și în cele subtropicale și tropicale.

Limita între pădurile de foioase și cele de rășinoase se situează între altitudinile de 600-1300 m, în funcție de relief, substrat și microclimat, care duc uneori și la inversiuni de vegetație.

Principalii arbori ai pădurilor de foioase sunt: salcia, teiul, castanul, aninul, carpenul, gorunul, plopul, magnolia, stejarul, fagul, mesteacănul, arțarul, frasinul, ulmul, salcâmul, gârnița, jugastrul etc.

Toamna, când arborilor le cad frunzele, funcția lor de fotosinteză încetează.

În aceste păduri trăiesc: lupul, vulpea, căprioara, mistrețul, jderul, veverița, pisica sălbatică, sturzul, mierla, cucul, ciocănitoarea, privighetoarea, sticletele etc.

Condiții ecologice

~climat răcoros, cu ierni nici prea severe nici prea lungi, cu veri scurte și moderate sub raport termic.

~anotimpurile de tranziție, primăvara și toamna, caracterizate prin perioade de frig, joacă un rol capital.

~perioadele marcante de secetă sunt inexistente.

~precipitațiile sunt abundente (cca 400-500 mm/an) și repartizate uniform pe parcursul anului.

~solurile sunt brune de pădure, mai mult sau mai puțin levigate; în funcție de gradul de aciditate și de umiditate, ele corespund unor asociații vegetale clar diferențiate.

( ai putea lua doar ce interesează mai mult de aici )

(✿^‿^)(✿^‿^)