Răspuns :
Răspuns:
Newton însuși le-a folosit pentru a explica multe rezultate privind mișcarea obiectelor fizice. În al treilea volum al textului, a arătat că aceste legi ale mișcării, combinate cu legea atracției universale, explică legile lui Kepler privind mișcarea planetelor.
Aceste principii sunt suficiente pentru a explica toate mișcările mecanicii clasice, adică mișcările care se desfășoară cu viteze mult mai mici decât viteza luminii în vid (3·108 m/s). Dacă vitezele punctelor materiale se apropie de această viteză, atunci mișcările lor se supun principiilor relativității restrânse ale lui Einst
Răspuns:
Salut!
Explicație:
1: Principiul inertiei= Orice corp isi pastreaza starea de miscare rectilinie uniforma sau de repaus daca asupra corpului nu actioneaza o forta care sa ii modifice starea.
2:Principiul actiunii si reactiunii=Daca asupra unui corp actioneaza o forta numita actiune, atunci cel de-al doilea corp actioneaza asupra primului corp cu o forta egala dar de sens opus numita reactiune.
3:Nu am invatat acest principiu.
4:Forta de apasare normala: Este presiunea. Ea reprezinta forta aplicata unei suprafete, si se calculeaza dupa formula P=F/S unde P presiunea ,F e forta iar S suprafata sau aria.
5:Tensiunea in fir:Reprezinta reactiunea firului la o forta de intindere sau comprimare exercitata asupra lui. T=-T (le pui vectori)
6:Regula paralelogramului: F1= ?N
F2=?N iar rezultanta este suma fortelor 1 si 2 (se aduna patratelele de caiet.
7:Ai poza despre poligon.
Mult succes!