Răspuns :

Răspuns:

    Familia este o formă socială de bază, realizată prin căsătorie sau concubinaj neformal, care unește pe soți (părinți) și pe descendenții acestora (copiii necăsătoriți).

    O formă de familie care a apărut în istorie a fost familia matriarhală (capul familiei fiind mama) sau mai târziu patriarhală (capul familiei fiind tatăl).

   În cultura occidentală se subînțelege sub termenul de familie o pereche căsătorită compusă din tată și mamă care au copii, o familie cu copii fiind modelul ideal al unei familii în societate.

    Există și altă clasificare tipologică a familiei, respectiv familiile monogame (doar două persoane sunt căsătorite), formă larg acceptată în prezent, și familiile poligame (îndeosebi un singur barbat căsătorit cu mai multe femei).

    Forme moderne de familie au apărut ca perechi necăsătorite care sunt considerați parteneri cu sau fără copii proprii sau adoptați.

    In decursul istoriei s-a diferențiat în Europa termenul de „familie mare” unde pot trăi împreună mai multe generații, sau de „familie mică” cu un număr de membri de familie mai restrânsa.

    Familia nucleară (numită si familie simplă) este acea familie compusă din soț, soție împreună cu copiii minori care locuiesc și se gospodăresc împreună. Acesta combinație este considerată unitatea minimală de organizare socială, ea reprezentand nucleul tuturor celorlalte forme de structuri familiale.

    Familia extinsă (numită și familie lărgită sau familie compusă) cuprinde pe lângă nucleul familial și alte rude sau alte generații. Ea include suplimentar față de copii și părinții acestora, bunicii copiilor (părinții celor doi părinți), unchii și mătușile copiilor (adică fratii și surorile părinților împreună cu soții și soțiile lor), verii primari (fii și ficele unchilor și mătușilor copiilor) dar uneori chiar și străbunicii copiilor (părinții bunicilor). De regula, într-o familie extinsă traiesc și se gospodaresc împreună trei generații: copiii, parintii, și bunicii.

    Familia monoparentală este acel tip de familie în care copiii locuiesc doar cu unul dintre părinți. Acest lucru se poate întâmpla ca urmare a divorțului, a separării părinților, a decesului unuia dintre părinți, a înfierii de către un adult a unui minor sau ca urmare a deciziei unei femei de a da naștere unui copil fără a fi căsătorită sau fără a locui cu un bărbat.

    Familia este locul unde ne simtim cei mai iubiti, indiferent de tipul familiilor sau de veniturile acestora!

Răspuns:

Familia

Familia,sunt primii oameni în care putem avea încredere,familia îți este aproape mereu,la bine sau la greu.Chiar de avem 1-2 frați,că suntem singuri la părinți,de avem un singur părinte sau că suntem adoptați,familia tot familie rămăne,Ea o să ne ajute mereu,familia e primul grup social,din care facem parte.Un licru pe care l-am opservat cu toți este că,desi ne certam uneori cu unul dintre membri familiei noastre,mereu ne împăcam.Pentru ca suntem uniți si pentru că ne iubim,poate ne certăm des,dar noi tot ne iubim.

Persoana care nu îsi iubește familua nu este demn de ea!!!

Pe scurt o familie unită si iubitoare este totul pentru noi,este totul în viața noastră!