Răspuns :
Sunt fabuloase și încântătoare aceste 2 fotografi ale bibliotecii moderne din China. Culoarea alb mă duce cu gândul la puritate, la împăcare sufletească și la dorința de cunoaștere. Ce-i drept nu doar pe mine m-a atras ci și pe alți oameni pe care-i vedem în imagine. Pe unii i-a surprins globul imens și sclipitor din centrul bibliotecii care parcă s-a desprins din tavanul vălurit.
Tavanul vălurit poate reprezenta oceanul cunoașterii, al științei care este plin și face valuri. Din el s-a desprins globul acela alb care reprezintă esența cunoașterii și care este puntea de legătură între om și vastul ocean al cunoașterii.
China are o tradiție îndelungată în cunoaștere reprezentată pe diferite arte: arta plastică, arta literară, arta muzicală, arta oratoriei, arta de a iubi știința și multe alte domenii derivate.
De îndată ce pătrunzi pe un domeniu anume, observi cum cărțile sunt aranjate pe rafturi puse pe niște coridoare de lungime imensă. Aceste coridoare se curbează și ondulează făcând în final un cerc, ceea ce sugerează ciclicitatea domeniului care tocmai a fost parcurs.
Îmi place enorm această bibliotecă modernă din China fiindcă îmbină nevoia de cunoaștere a omului cu aceea de a curiozitate, dându-i o doză mare de adrenalină și bucurie.