Răspuns :
Răspuns:
Dintre numeroasele specii de pe pământ de astăzi care își pot urmări strămoșii până în timpurile preistorice, evoluția a atins cel mai puțin crocodilii. Împreună cu pterosaurii și dinozaurii, crocodilii au fost o ramură a arozaurilor , „șopârlele conducătoare” din perioada triasică timpurie-mijlocie a erei mezozoice . Această epocă din istorie a început cu aproximativ 251 de milioane de ani în urmă și s-a încheiat acum 65 de milioane de ani.
Ceea ce i-a deosebit pe primii crocodili de primii dinozauri a fost forma și musculatura maxilarelor lor, care tindeau să fie mult mai proeminente și mai puternice. Dar alte trăsături fizice ale crocodililor din epoca triasică și jurasică, cum ar fi posturile bipede și dietele vegetariene, erau destul de distincte. Abia în perioada Cretacicului târziu al erei mezozoice, crocodilii au evoluat trăsăturile distinctive pe care le au și astăzi: picioare stufoase, solzi blindați și o preferință pentru habitatele mari.
La începutul erei mezozoice, cunoscută sub numele de perioada triasică, nu existau crocodili, ci doar dinozauri. Această perioadă a început cu aproximativ 237 de milioane de ani în urmă și a durat aproximativ 37 de milioane de ani. Arhosaurii, cea mai veche rudă a crocodilului, s-au numărat printre numeroasele dino-uri care au mâncat plante care au prosperat în această perioadă. Arhosaurii seamănă foarte mult cu crocodilii, cu excepția faptului că nările lor erau așezate pe vârfurile capului, mai degrabă decât pe vârfurile boturilor.