Răspuns :

Răspuns:

Plămâni

Când inspiri, aerul se mișcă prin nas sau gură în gât, în trahee și apoi în plămâni. Poluarea poate irita căile respiratorii. Când se întâmplă acest lucru, mușchii din jurul bronhiilor se strâng, căptușeala bronhiilor se umflă, iar bronhiile produc mucus excesiv. Când căile respiratorii se îngustează, devine greu să respiri. Asta se întâmplă în timpul unui atac de astm.

Inima

Poluarea aerului poate provoca schimbări în modul în care bate inima. Acest lucru poate cauza bătăi neregulate ale inimii (o aritmie).

Creier

Poluarea aerului poate afecta creierul. În creier, scăderea fluxului sanguin, ruperea plăcii sau dezvoltarea unui cheag de sânge provoacă un accident vascular cerebral.

Poluarea în sarcină

Poluarea aerului poate crește riscul nașterilor premature și al copiilor cu greutate mică la naștere.

Poluarea aerului la copii și vârstnici

Copiii sunt deosebit de vulnerabili la poluarea aerului. Copiii respiră mai repede decât adulții, astfel încât sunt expuși la o mai mare poluare a aerului decât adulții. Ei fac mai mult mișcare fizică și petrec mai mult timp în aer liber decât adulții, ceea ce înseamnă că ei respiră mai mult aerul din exterior. Plămânii copiilor sunt încă în curs de dezvoltare, iar plămânii în curs de dezvoltare sunt mai sensibili la poluare decât plămânii complet formați.

Cam la atat ma gandesc eu