Răspuns :

Răspuns:

Atat plata si rasplata sunt doua mari cuvinte ce se afla in concordanta. Prin existenta acestora oamenii ajung sa se invarta in jurul platii si rasplatii nu invers. Traim zile in care in loc sa facem un lucru si fara sa asteptam rasplata suntem furiosi de ce nu o primim. Subcontientul a ajuns atat de manevrat de viata incat e foarte greu sa mai gandim cum o facea candva.\

Astfel, proverbul `dupa plata si rasplata` provenit inca din batrani are mai multe semnificatii pozitive. Aceste vorbe ne pot indemna sa multumim prin rasplata un ajutor, ceea ce ne face oameni mai buni. Asadar iata ca proverbul initiat cu prepozitia `dupa` isi are insemnitatea ca sa ne explice si cand trebuie oferita rasplata abia dupa plata si nu inainte.

Daca am despica nu doar acest proverb ci toate din aceasta lume putem trage foloase si intelege ceea ce este bine si ceea ce este rau din ce stramosii aveau sa ne transmita prin zestrea omeneasca.

Ca o mica concluzie,  putem ajuta la continuitatea neamului omenesc prin folosirea acestor proverbe in situatiile critice cand este nevoie, astfel urmasii urmasilor nostri isi pot aminti cu drag de noi, de ceea ce le-am lasat, asa cum si noi prin aceste randuri ne amintim de stramosi si invataturile primite de la acestia.