Răspuns :

Faptul ca omul a devenit din ce in ce mai “posesiv” cu natura a condus la consecinte distructive pentru mediu: efectul de sera, diminuarea stratului de ozon, saracirea biodiversitatii, poluarea atmosferica, transfrontaliera la lunga distanta etc. Aceste fenomene s-au format in timp, iar impactul lor negativ a avut ca finalitate instalarea crizei ecologice.

Astazi, când la nivelul intregii lumi se constientizeaza problemele ecologice cu care se confrunta mediul si omenirea, se incearca prin toate mijloacele posibile reconcilierea om-natura. Dar cine a ciopârtit natura? Desigur omul, care prin actiuni directe sau indirecte a schimbat „chipul” naturii.
Tot omului ii revine insa misiunea, deloc usoara, de a repara tot ce a stricat, tot ce a distrus. Sa ne intoarcem, asadar, cu piosenie, cu fata la natura. Lucruri marunte, la prima vedere neinsemnate, au mare valoare in realitate.
Sa sadim un pom si sa-l ingrijim…. Sa-i dam viata!!! Sa plantam flori, multe si colorate, si sa le insufletim cu grija fata de ele!!! Sa mergem in natura si sa fim prietenosi cu ea, pentru ca nu este un loc de depozitare a deseurilor!!! Sa ne bucuram, asadar, de natura si sa o iubim asa cum este ea: divina, nepieritoare, nepretuita. Sa fim optimisti ca va exista atât cât vom exista si noi si impreuna sa facem intotdeauna unu…Un intreg.