Răspuns :
Răspuns:
Poporul evreu este un popor al sărbătorii. Pe tot parcursul anului există multe sărbători pe care poporul evreu le sărbătorește cu plăcere. Șapte dintre cele mai importante sărbători evreiești sunt: Shabbat, Purim, Paștele, Yom Kippur, Hanukkah, Rosh Hashana și Shavuot. Fiecare sărbătoare are propriile obiceiuri, prezentări și servicii care o fac diferită de celelalte sărbători evreiești. În acest eseu voi explica în detaliu fiecare dintre cele șapte sărbători majore.
Shabbat poate fi cea mai importantă sărbătoare observată în iudaism. Shabbat este o zi de odihnă săptămânală pentru poporul evreu. Este o zi în care poporul evreu face o pauză în viața lor normală și aglomerată pentru ca sufletul să se poată odihni. Sursa Shabbatului vine de unde Dumnezeu a creat pământul în șase zile, iar în a șaptea s-a odihnit. În Exodul 20:11, Domnul a făcut cerurile și pământul, marea și tot ceea ce este în ele, iar în ziua a șaptea s-a odihnit; de aceea, Domnul a binecuvântat ziua de Sabat și a sfințit-o. Șabatul este singura sărbătoare cerută în cele zece porunci.
Există anumite lucruri pe care evreilor le este interzis să le facă în ziua de Shabbat. Orice lucrare care este creativă este restricționată în legea evreiască. Aratul, coacerea, țesutul, prinderea, construirea, legarea, aprinderea focului și lovirea cu ciocanul sunt sarcini care nu trebuie făcute în ziua de Shabbat. Rabinii au interzis, de asemenea, călătoriile, cumpărarea și vânzarea, electricitatea și utilizarea automobilului în ziua de Shabbat.
Pregătirea pentru Shabbat începe în jurul orei 14:00, vineri după-amiază. Oamenii pleacă mai devreme de la serviciu pentru a merge acasă și a se pregăti pentru Shabbat. Shabbat începe oficial la apusul soarelui. Se aprind lumânări și se recită o binecuvântare. Ritualul, realizat de femeile din casă, marchează oficial începutul Shabbath-ului. Se aprind două lumânări, reprezentând cele două porunci zachor și shamor. Acum familia participă la slujba de seară. Slujba este foarte scurtă, având o durată de aproximativ 45 de minute. După slujbă, toată lumea merge acasă pentru cina festivă. După cină se recită birkat ha-mazon. Birkat ha mazon se recită în fiecare zi, dar de Șabat se face cu muzică antrenantă.
Șabatul este respectat în mod diferit de fiecare evreu. Mulți evrei își petrec ziua adânc înfipți în rugăciune la sinagogi. Unii folosesc Shabatul ca pe o zi în care se adună cu prietenii și familia. Familia și prietenii se întâlnesc adesea pentru mese mari de Shabbat. La aceste mese, membrii gospodăriei recită Kiddish la o ceașcă de vin. Aceasta are rolul de a povesti povestea creației. Hamotzi sau frângerea pâinii are loc, de asemenea, la aceste mese. Alții participă la slujbele de vineri seara și aprind lumânări. Hadlakot Nerot este aprinderea lumânărilor. Evreii aprind lumânările și le binecuvântează. "Ele sunt așezate pe o masă de Shabbat ca sursă de căldură și iluminare" (Jewish.org pg.2). Toate aceste moduri simbolizează Shabbat ca o zi specială față de toate celelalte zile ale săptămânii.
Purim este cea mai festivă dintre sărbătorile evreiești. "Purim, sau Sărbătoarea Lotrilor, celebrează supraviețuirea evreilor printre alte culturi". (Comptons pg.1) Povestea Purimului este spusă în cartea Estera. În timpul domniei regelui Ahasuerus, în secolul al V-lea î.Hr. Regele a ales-o pe Estera să-i fie soție fără să știe că era evreică. Totul a fost bine până când Haman, consilierul principal al regelui, a ordonat tuturor supușilor să i se închine. Mardoheu, unchiul Esterei, a refuzat din motive religioase. Haman l-a convins atunci pe rege să-l lase să-i ucidă pe toți evreii. Estera a auzit de planul lui Haman și a aranjat o întâlnire cu soțul ei. Ea i-a spus că este evreică și i-a dezvăluit planul lui Haman. Regele l-a pedepsit pe Haman, ucigându-l pe el și pe fiii săi în locul evreilor. După aceasta, evreii au sărbătorit o mare victorie asupra unui dușman.
La Purim, evreilor li se cere, de asemenea, să trimită daruri de mâncare sau băutură și să facă daruri de caritate. Trimiterea de cadouri de mâncare și băutură este denumită shalach manos. Un răsfăț obișnuit pentru caritate este hamentaschen. Acestea sunt prăjituri triunghiulare umplute cu fructe. De asemenea, evreilor li se cere să bea mult. Potrivit Talmudului, o persoană trebuie să bea până când nu poate face diferența între "blestemat să fie Haman" și "binecuvântat să fie Mardoheu", deși opiniile diferă în ceea ce privește cât de beat este exact acest lucru. Aceasta poate fi cea mai așteptată sărbătoare din calendarul evreiesc pentru poporul evreu.
Explicație: