Răspuns :

lup alb sau arcticCanis lupus arctos) Este un mamifer care aparține familiei Canidae. Acest animal este o subspecie a lupului cenușiu (Canis lupus), de care se deosebește prin faptul că este mai mic, cu blană albă și prin bot și picioare mai scurte.

- Mărimea

Lupul arctic tinde să aibă dimensiuni mai mici decât lupul comun. De asemenea, masculii sunt mai mari decât femelele. În general, lungimea corpului său, inclusiv coada, variază de la 100 la 200 de centimetri. În raport cu înălțimea, aceasta variază între 63 și 79 de centimetri.  

Masa corporală a acestei specii este de 32 până la 70 de kilograme, deși unele specii adulte au ajuns până la 80 de kilograme.  

- Adaptări la mediu

Canis lupus arctos trăiește în regiuni în care cea mai mare parte a anului terenul este acoperit de zăpadă și temperaturile sunt extrem de scăzute. Cu toate acestea, organismul acestui lup are mai multe adaptări care îi permit să trăiască și să se dezvolte în acel habitat.

Această subspecie locuiește în Arctica, în teritorii care includ Groenlanda și America de Nord, fără a se răspândi în Europa continentală sau Asia. Astfel, populațiile lupului alb sunt prezente în Canada, Alaska și Groenlanda. În acest fel, trăiește în regiuni situate peste 67 ° latitudine nordică.  

Arctica este o regiune situată în nordul extrem al planetei Pământ. Această zonă este alcătuită din Oceanul Arctic și mările din jurul său. De asemenea, include Groenlanda, cea mai mare insulă din lume și părțile nordice ale unor țări, cum ar fi Statele Unite și Canada.  

O mare parte din Oceanul Arctic rămâne sub gheață plutitoare pentru cea mai mare parte a anului. Astfel, gheața permanentă acoperă doar o mică parte din periferia Groenlandei. În raport cu habitatul predominant, este tundra. Aceasta se caracterizează prin câmpii fără iarbă sau copaci, cu soluri înghețate permanent.  

În ceea ce privește clima, aceasta variază în funcție de sezon și de locația geografică. În timpul iernii, în mai multe regiuni pot atinge temperaturi de -60 ° C. Dimpotrivă, în luna iulie clima este mai caldă, atingând temperaturi în jur de 20 ° C.

Lupul arctic este un animal carnivor. Dieta lor include foci, păsări, elani, vulpi arctice și caribou. De asemenea, poate mânca carii, proveniți din vânătoarea altor prădători.  

Cu toate acestea, studiile arată că prada preferată sunt iepurii arctici și boii de mosc. Proporția consumului între ambele specii depinde de aria geografică în care trăiesc și de anotimp.  

În acest sens, iepurele arctic este o specie fundamentală pentru lupii albi care trăiesc în Arctica înaltă. În acest fel, pot supraviețui și rămâne în acea regiune de frig extrem, chiar și în absența speciilor ungulate.  

În ceea ce privește hrănirea tinerilor, experții subliniază că tânărul mosc este sursa primară de nutrienți. Acest lucru se datorează nevoilor mari de energie ale cățelușilor. Cu toate acestea, atunci când iepurele arctic este cea mai abundentă pradă, acesta constituie componenta principală a dietei puilor de lup alb.  

Deși în puține ocazii Canis lupus arctos are contact cu ursul polar, există înregistrări despre haite de lupi care atacă puii acestui mamifer.