Răspuns :
Răspuns:
Cei mai multi oameni aleg perioada verii pentru a calatori, insa exista destinatii in tara noastra ce devin de-a dreptul spectaculoase sub amprenta ruginie a toamnei. Romania are unele dintre cele mai vechi paduri din Europa, vai si peisaje muntoase de poveste, care capata o frumusete greu de egalat in simfonia de culori a toamnei. Asadar, daca sunteti iubitori de natura si drumetii si vreti sa profitati de vremea (inca) frumoasa de afara, porniti la pas prin aceste adevarate tablouri ale naturii romanesti.
Parcul National Muntii Macinului – Muntii Macinului sunt cei mai vechi munti din Romania, cu peisaje unice de stepa la baza, urmate de paduri cu gorun si stejar, apoi din nou pajisti de stepa cu aspect de gol alpin. Turistii pot gasi aici diverse trasee montane pentru drumetii, vestigii istorice, flora si fauna protejate prin lege si Rezervatia Naturala Valea Fagilor, rezervatie ocupata in intregime de fagului tauric, unic in Dobrogea.
Parcul National Putna – Vrancea este o arie protejata prin lege, aflata in extremitatea vestica a judetului Vrancea (Carpatii Orientali). Cascada Putna a fost declarata Monument al Naturii inca din anul 1973. In imediata apropiere a parcului mai pot fi vizitate Lacul Negru, Caldarile Zabalei, Padurea Verdele, Algheanu, Focul Viu, Manastirea Lepsa, Casa memoriala din Vrancioia, atelierele de sculptura si prelucrare traditionala a lemnului din satele Negrilesti si Barsesti, sau de artizanat (masti populare) din Lepsa, dar si casele traditionale din lemn din aceleasi sate.
Explicație:
Parcul Naţional Buila-Vânturariţa
Parcul Național Călimani