Răspuns :
Răspuns:
În prima imagine avem un munte el este o porțiune înăltă , în general cu laturi abrupte care prezintă o rocă de bază expusă semnificativ . Un munte diferă de un platou prin faptul că are o zonă de vârf limitată și este mai mare decât un deal , ridicându-se de obicei la cel puțin 300 de metri deasupra pământului înconjurător.
Altitudinile înalte de pe munți produc clime mai reci decât la nivelul mării la latitudine similară.
Cel mai înalt munte de pe Pământ este Muntele Everest din Himalaya din Asia , al cărui vârf se află la 8.850 m
În a doua imagine avem un deal este în general o formă de relief moderat și relativ mică , care se ridică deasupra unei câmpii sau a unui platou și se remarcă uneori prin frumesețea lui.
În această formă de relief se pot regăsi așezări umane de nivel mediu iar aici este mediu propice pentru dezvoltarea viticulturi.
Vegetația specifică a dealurilor europene este formată din păduri de foioase (stejar, mai ales) și pășuni.
Subcarpații de curbură ai României sunt considerați de unii specialiștii în geografie niște dealuri.
În a treia imagine observăm o câmpie care este o formă de relief majoră caracterizată prin altitudini joase (până în 300 m).
În România există două mari câmpii: Câmpia de Vest, situată în vestul României și Câmpia Română, cea mai mare câmpie din România, situată în sudul și sud estul României.
Această zonă este foarte populată iar aici predomină majoritatea activitaților economice.
Câmpiile sunt una dintre formele de relief majore de pe pământ, unde sunt prezente pe toate continentele și acoperă mai mult de o treime din suprafața terestră a lumii.