Răspuns :
Răspuns:
Specia umana a aparut si s-a dezvoltat in urma unui lung proces de evolutie, in cursul caruia omul preistoric a dobandit o pozitie bipeda, creier mai mare si mai complex decat al celorlalte vietuitoare, limbaj articulat si capacitatea de a munci.In urma cu 25 de milioane de ani, in estul Africii, in zona numita a Riftului, o vale lunga de peste 2000 de km, s-au produs importante modificari de releif si clima. S-au redus suprafele ocupate de padurile tropicale, in locul lor aparand zone acoperite de ierburi inalte si arbusti rezistenti la seceta.
In noile conditii, stramosul omului, asemanator cu o maimuta (Ramapitechus), a adoptat mersul pe doua picioare, mai potrivit cu viata in camp deschis. Schimbarile de fauna si flora, i-au obligat pe primii oameni (hominizi) sa-si modifice modul de hranire. Ei au devenit si consumatori de carne, fapt care a accelerat evolutia (Australopitechus).
Cu mainile ramase libere, oamenii au inceput sa-si confectioneze unelte. Omul preistoric fauritor de unelte (homohabilis), care a trait cu peste un milion de ani in urma, este cel care a definit in buna masura specia umana, adica, fiinta capabila sa creeze. Activitatea de obtinere a unor unelte din ce in ce mai performante si munca realizata cu ajutorul acestora, au contribuit la dezvoltarea creierului si a limbajului. Omul capabil sa gandeasca si sa comunice (homo sapiens), este stramosul cel mai apropiat al omului de azi. Din Africa, specia umana s-a raspandit si pe celelalte continente Asia, Europa, America, Australia