Răspuns :

Răspuns:

Melcul de livadă face parte din familia Helicidae fiind o specie de melc. Are o cochilie de până la 5 cm înălțime și aprox. 4,5 cm diametru. Este răspândit în toată Europa, cu excepția zonelor nordice, și preferă arbuștii ca landșaft, în poienele luminoase de la liziera pădurilor, în livezi și parcuri. 

Răspuns:

Melcul de livadă (numit în Franța melcul de Burgundia, Helix pomatia) face parte din familia Helicidae fiind o specie de melc Are o cochilie de până la 5 cm înălțime și aprox. 4,5 cm diametru. Este răspândit în toată Europa, cu excepția zonelor nordice, și preferă arbuștii ca landșaft, în poienele luminoase de la liziera pădurilor, în livezi și parcuri. Este erbivor și se hrănește cu plantele mici și proaspete, dar și cu viță-de-vie. Acceptă și rămășițe de plante, iar pentru a-și menține cochilia sănătoasă, consumă săruri de calciu. Este activ din primăvară până la primele zile cu temperaturi negative, când se pregătește de hibernare. Dormitează până în martie într-un culcuș aflat la aprox. 30 cm sub pământ, pe care, de regulă, nu și-l schimbă. În timpul somnului, se închide ermetic în cochilie cu ajutorul unui „dop” calcaros, cu atât mai gros cu cât e mai rece vremea. Trăiește 7-8 ani, perioadă care poate atinge 20 ani dacă nu este mâncată de prădători.

Explicație:

Alanine (Ala) denumită și acidul 2-aminopropanoic este un aminoacid neesențial, care se găsește sub forma a 2 izomeri: L-alanina și D-alanina. L-alanina este printre cei mai utilizați în sinteza proteinelor, în timp ce D-alanina a fost identificată în peretele celulelor bacteriene.