Răspuns :
Răspuns:
Viata lui Cristofor Columb
Cristofor Columb s-a nascut in anul 1451 la Genova (Italia), intr-o familie de oameni simpli. Tatal sau a fost tesator de lana, iar cele mai vechi documente atesta faptul ca Columb a avut de-a face cu navigarile si pasiunea pentru acestea inca de la varste fragede. La 15 ani lucra deja pe o corabie, iar la 25 de ani a fost implicat intr-un naufragiu. Si-a dorit inca de mic sa descopere o cale mai directa de navigare spre Indii, prin vest, de aceea a intreprins calatorii pentru Spania si Portugalia.
Propria semnatura a lui Cristofor Columb ramane un mister deoarece aceasta era alcatuita din doua randuri. Al doilea continea un sir de litere triunghiulare intitulat „Cristoforus”, iar primul un set de caractere necunoscute. Unii considera ca setul de caractere necunoscute are legatura cu practica evreilor din acea vreme, deci o dovada in plus a originii sale.
Reforma si Renasterea au avut loc in Europa in secolul al XV-lea cand navigarile efectuate cu scopul de a descoperi noi teritorii erau in mare voga. Spania si Portugalia erau statele ce detineau corabiile, iar singura posibilitate in acea vreme de a ajunge pe teritoriul asiatic era navigarea spre est. Tocmai in acea vreme, Cristofor Columb a dorit sa navigheze spre „Zipangu”, un loc despre care se vorbise doar in legende pana atunci. Acesta a facut patru calatorii pentru a descoperi noi teritorii si, in ciuda acestor lucruri, a sfarsit prin a fi arestat.
Cristofor Columb si viziunea actuala
America de Sud si America de Nord au fost deschise spre colonizare datorita descoperirii lui Cristofor Columb a Lumii Noi. La cea de-a 500-a aniversare a calatoriilor, descoperirilor si contributiilor lui Columb, in anul 1992, indienii americani s-au manifestat extrem de violent. Desi lui Columb i se atribuie descoperirea Americii, in ultima vreme apar tot felul de conceptii ce darama aceasta idee, insa faptul ca datorita lui unii oameni si unele tinuturi au fost „scoase la lumina”, renumele sau, obiceiurile si faptele sale vor ramane mereu in istorie, indiferent de criticile si teoriile nascocite ulterior.