Răspuns :

Răspuns:

Ce sunt epocile istorice?

Epocile istorice sunt perioade mari de timp delimitate de evenimente foarte importante care au influențat evoluția societății. Aceste evenimente au fost stabilite de către istorici.

Care sunt epocile istorice?

Preistoria sau epoca străveche a început o dată cu apariția omului și a durat până la apariția scrisului. În această perioadă a istoriei, omul s-a adaptat la condițiile de mediu, a descoperit focul și a făurit primele unelte și arme. Tot în această perioadă, un aspect important de punctat este faptul că omul a trecut de la stadiu de prădător la cel de producător prin domesticirea animalelor și descoperirea agriculturii.

Antichitatea a fost activată de apariția scrierii când se dezvoltă cultura, arta, religia și marile civilizații. Primele civilizații apărute pe teritoriul Europei au fost cea greacă și cea romană. În această epocă, statul a evoluat de la orașul stat, la oraș sau imperii.

Evul Mediu este reprezentat de apariția primelor state feudale conduse de regi cu ajutorul nobilimii locale și al înalților preoți, cu toții mari proprietari de pământuri. Această epocă este cunoscută și prin numeroasele lungi și sângeroase războaie de cucerire sau religioase. Marile descoperiri geografice din această epocă, precum și progresele din domeniul literaturii, artei și științei au dus la începerea următoarei epoci.

Epoca Modernă este o perioadă cu mari transformări în plan politic, militar, economic și științific la capătul căreia lumea a fost cuprinsă de marele război (Primul Război Mondial). În această perioadă s-au dezvoltat industria (mai ales a armamentelor) științele, literatura, educația. Oamenii au început să fie conștienți de drepturile și de libertățile lor.

Epoca Contemporană este o perioadă în care știința și tehnologia este în plină și continuă dezvoltare care sprijină omul la cercetarea diverselor domenii dar și a universului. Computerul, internetul și telefonul mobil sunt cele mai importante descoperiri. O epocă în care omenirea se regăsește în fața unor noi probleme, precum: poluării, drepturile omului, epuizarea resurselor naturale, terorism și așa mai departe.