Răspuns :
Răspuns:
In zona muntilor Maramuresului exista plante si animale pe cale de disparitie care sunt ocrotite prin lege la care se adauga peisaje nemaipomenite care nu mai pot fi distruse sau poluate de catre oameni
Explicație:
Răspuns:
Relieful montan al parcului se caracterizează printr-o mare diversitate a formelor: regăsim aici relief glaciar, periglaciar, vulcanic, structural, precum şi zone cu relief dezvoltat în roci cristaline şi calcare. Datorită diversităţii şi importanţei formelor de relief, în parc există patru arii protejate.
Flora şi fauna Parcului se caracterizează printr-o biodiversitate ridicată. Flora este reprezentativă pentru Carpaţii Orientali, incluzând un număr mare de plante endemice, dar şi multe specii rare sau protejate prin lege precum arnica, bulbucul de munte, floarea de colţ, papucul doamnei, campanula, roua cerului.
Zona Parcului reprezintă un areal montan cu păduri de conifere, foioase, arbuşti, cu pajişti, goluri alpine, stâncării şi văi. Acestea adăpostesc şi conservă mai multe specii de faună sălbatică protejate la nivel local sau european, inclusiv specii care au dispărut sau au devenit foarte rare în fauna Europei: râsul, nurca, lupul, ursul, vidra, acvila şi cocoşul de munte, şoimul călător, ciocănitoarea verde, pupăza, sticletele, piţigoiul-moţat, huhurezul-mic, lostriţa, păstrăvul, scobarul, lipanul, cleanul dungat.
Explicație: