Ga) Citeste cu atentie textele de mai jos. A А Dragd-mi este dragostea Vesela vende nampe antitrand hotelind Lunca, batuta de bruma, acum pare ruginita Frunzele i cad, abor in aer si de crengi se deli ca frumoasele ilueil dintr-un suflet omenese (Vasile Alecsandri, Sarsit de toam mare pe cat lumea-zare, mică pe cât lacrima. (Lucian Blaga, Catrenele dragostei) c с Când eu aveam 12 ani, cam cat ai tu acum, dintre toate distractiile, cel mai grozav mi se parea Distractie, da! să nu crezi ca m-a luat gura pe dinainte si nici nu te grăbi să mă compatimeşti, de pare ar fi fost altele! Erau acolo, in citit vreau să zic si jocuri, era si conversatie, era si umor era si prove (ca la jocul adevărului), erau si scene, ca intr-un film (imaginile le inventam eu), erau si prietenie nesuferiţii ăia care dau sare si piper lumii, erau tot felul . (Simona Popescu, Leagănul pisicil) b) Completează, pe caiet, schema alăturată pentru textele de la punctul a); tema cuvant chele Textul A *** 1 1 Textul B Textul c c) Explică ce semnificație atribui cuvintelor-cheie identificate la punctul b).




Va rog daca se poate... ​

Ga Citeste Cu Atentie Textele De Mai Jos A А Dragdmi Este Dragostea Vesela Vende Nampe Antitrand Hotelind Lunca Batuta De Bruma Acum Pare Ruginita Frunzele I Ca class=

Răspuns :

Răspuns:

b)

Textul A: tema Iubirea, cuvânt-cheie „mare”

Textul B: tema Toamna, cuvânt-cheie „ruginită”

Textul C: tema Copilăria, cuvânt-cheie „cititul”

c)

Iubirea îl face pe om să-și simtă sufletul mai „mare”, în sensul că pare să-i încapă în suflet mai multe emoții, mai multe sentimente, mai multe trăiri, mai multe bucurii dar și mai multe neliniști și dureri.

„Ruginită” ne crează o imagine vizuală esențială pentru anotimpul toamnei, când frunzele se schimbă la culoare.

„Cititul” era ocupația cea mai interesantă în copilăria autoarei, ținând loc multor activități din ziua de azi (jocurile pe calculator, filmele, platformele de socializare) și asigurând o calitate superioară a informațiilor transmise și a experiențelor de viață împărtășite.

Explicație: