Răspuns :
Răspuns:
1. Maxima "Nicio zi fără să tragi linie fără o realizare" indică faptul că fiecare zi a omului este plină de semnificații și realizări, chiar dacă acestea nu par la prima vedere foarte importante. Realizările mici de zi cu zi duc la atingerea scopurilor mai mari, astfel, fiecare zi la sfârșitul ei are minim o realizare.
2. Prin maxima "Astăzi mi se întâmplă mie, mâine ție." se ilustrează ideea conform căreia orice i se întâmplă unui om la un moment dat, de bine sau de rău, i se poate întâmpla oricui. Astfel, oricine este bucuros de răul altuia nu înseamnă că va fi ferit de aceeași soartă sau de alta asemănătoare.
3. Maxima "Zvonul zboară (se răspândește)." prezintă destinația zvonului, acesta existând pentru a fi răspândit și comentat de oamenii care sunt interesați. De obicei, acesta nu are o credibilitate totală, dar datorită dezbaterilor pe care le poate stârni în rândul lumii, adesea bârfitoare, este dezvoltat și răspândit mai departe.
4. Prin maxima "Adevăratele prietenii sunt eterne." marchează faptul că nu orice relație mai apropiată între persoane poate fi considerată o prietenie, deoarece cele mai multe se consumă și se risipesc odată cu timpul. De aceea, maxima de față are rolul de a marca faptul că o prietenie adevărată nu ține cont de limitele impuse de spațiu și timp, astfel, odată ce este sinceră, rezistă o eternitate în sufletele oamenilor.
5. Maxima "Ascultă , vezi , taci , dacă vrei să trăiești în pace." prezintă modul simplu pe care orice om ar trebui să-l adopte în viață pentru a trăi în primul rând, în pace cu lumea și în al doilea rând, în pace cu sinele. Omul care doar ascultă, vede (observă) și tace în societate niciodată nu-și va atrage dușmani de partea sa, fiind omul care își vede de treaba lui și doar observă tot ce mișcă în jurul său. Astfel, acesta este omul analizei, omul observator și diplomat.
Explicație: