Răspuns :

Răspuns:

Introducem planta in groapa si  ne asiguram ca radacinile sunt cu cel putin doua degete sub nivelul solului. Acoperim cu pamant si apasam bine de jur-imprejur. Impartim plantele pe suprafata de plantare, apoi le  sadim cu ajutorul unei lopeti.

Dupa sadire se recomanda udarea temeinica a plantelor (mocirlire). Daca planta cu frunze caduce are radacina libera, la sadire se taie lastarii plantei pentru ca ea sa se poata aproviziona cu apa si substante nutritive suficiente.

Prin taiere se reface echilibrul plantei, aceasta lastareste mult mai viguros. In cazul solurilor nisipoase sau susceptibile la uscare este necesara udarea o data la doua saptamani.

Cam acesta este procesul!

SUCCES!!!

Răspuns:

Se pregătește solul și locul de plantare

Groapa în care urmează să fie plantat arbustul trebuie să fie mai mare cu aproximativ 20 de cm decât balotul, atât în diametru, cât și adâncime. De asemenea, este recomandat să sapi groapa înainte cu o zi de plantare și să o uzi de câteva ori înainte, pentru ca pământul să fie umed și imediat după plantare.

În cazul în care groapa este săpată prea adânc, riști să privezi arbustul de oxigen. La plantare, se introduce pământul între pereții gropii și balot, iar pământul se tasează pe măsură ce acoperi groapa. Cu cât tasezi mai bine pământul, cu atât vei asigura o adaptare mai rapidă a arbustului ornamental la noul mediu.