Răspuns :
Salut,
Pozele pe care le-ai publicat se referă la subiectul al III-lea (nu al doilea).
Trebuie să știi că nu există o rețetă universată, pe care dacă o știi, atunci poți rezolva orice cerință de la subiectul III, punctul c. Ar fi chiar ușor dacă ar fi așa, toți ați îmvăța rețeta universală și la examen veți ști toți.
Punctul c de la oricare dintre execițiile de la subiectul III sunt cele mai dificile și au rolul de a diferenția elevii buni (cei care iau note de 8 și 9), de elevii foarte buni, care iau note la examenul de bacalaureat mai mari de 9:50.
Este foarte important să știi că subiectele de la examenul de bacalaureat sunt în mod intenționat concepute astfel încât rezolvările de la punctul c să se folosească de rezolvările de la punctele a și b.
Deci asta trebuie să faci, să îți folosești imaginația și intuiția, să găsești acea chichiță la punctul c, care se folosește de punctele a și b.
Bineînțeles că la matematică, fizică, chimie și la multe alte materii trebuie să știi foarte bine teoria, fără teoria foarte bine știută nu poți rezolva astfel de cerințe, vezi observația de mai sus, referitoare la cei mai buni elevi.
De exemplu, dacă știi bine teoria, atunci vei putea scrie funcția f(x) așa:
f(x) = ln(x + 1)ˣ.
Cerința este de fapt să arăți că funcția este descrescătoare, adică derivata ei ia numai valori negative.
Aceste idei de rezolvare îți vor veni ușor dacă rezolvi FOARTE multe astfel de exerciții, pentru că sunt foarte diferite între ele.
Cere ajutorul profesorilor, pune multe întrebări, învață bine teoria, și verifică cu un profesor că ai învățat și ai înțeles corect diversele noțiuni de la matematică.
Succes !
Green eyes.