Răspuns :
Răspuns:
Sal!
Afirmatia scriitorului este in parte adevarata si sunt de acord cu ea. De ce?
Jocul constituie in primul rand limbajul copilariei si modul natural de comunicare, dar si calea prin care copiii si mai apoi tinerii cunosc si inteleg lumea.
El are un rol important in viata copilului in devenirea adultului de maine, este activitatea prin care majoritatea dintre noi ( adultii) am invatat si ne-am dezvoltat nu doar personalitatea, cat si am capapat abilitati socio-emotionale, abilitati de comunicare si dezvoltare a limbajului, abilitati fizice, morale, estetice.
Ca nu exista accidentalul in joc, asa este! Nu ai sa vezi niciodata un copil care in jocul cu ceilalti va spune " am gresit" sau " nu este bine". Intr-adevar ordinea jocului este prestabilita inca de la inceput, dar copilul mic stie cum sa isi faca regulile acestuia, astfel incat sa le poata respecta, fara sa produca "accidente" !
Acum intelegi ca si afirmatia Elenei este adevarata, deoarece jocul imita aspecte din viata cotidiana ( sunt sigura ca toti v-ati jucat in copilaria nu foarte indepartata de-a mama, de-a soferul, de-a politistul etc)
Adultul de mai tarziu, va sti cum sa isi aleaga regulile "jocului", dar faptul ca nu le va respecta sau le va complica, tine de caracterul fiecaruia.
Explicație:
Poti interpreta si filozofic ceea ce a afirmat Stefan Augustin Doinas, dar cred ca penru varsta pe care o ai este de ajuns ceea ce ma scris daca nu , asteapta un alt raspuns!