Răspuns :

Răspuns:

Jocul este prima formă de învățare și de relaxare, observat fiind la toate animalele. De exemplu, la animale jocul se observă doar la membrii familiei care nu au nicio grijă; un animal trist, flămând sau bolnav nu va avea chef de joacă. La oameni, acest aspect este mai complicat.

Deși există tendința de a afirma că doar copiii au voie să se joace, consider că această afirmație a fost făcută de cineva care a uitat de copilul din el. Jocul este o formă minunată de relaxare și socializare, indiferent de categoria de vârstă, dar este în special popular în cercurile de adolescenți. Mai nou, jocul a luat o formă virtuală și anume s-a transpus pe dispozitive electronice - tabletă, telefon, calculator.Jocul este o formă minunată de a antrena logica, motorica și de a testa reflexele, pentru că în ziua de azi o multitudine de jocuri necesită o minte ageră și reflexe bune. 

Ca și efect pozitiv putem spuse că ne ajută să ne îmbunătăţim abilităţile de comunicare cu alţi oameni şi că dezvoltăm abilităţi în domeniul calculatoarelor. Ca efecte negative am spus că dezvoltă apariţa unor boli ca obezitatea, tinerii nu mai au timp de viaţa de zi cu zi, provoacă şi dependenţă şi probleme de sănătate. Sunt unele care dezvoltă, dar foarte multe jocuri sunt cu impact negativ.

În concluzie, consider că jocurile video sunt importante în viața tinerilor, reprezentând o sursă de relaxare, socializare și antrenare a simțurilor. Desigur, ca în orice alt domeniu trebuie să existe și o stăpânire de sine, astfel încât să fie posibilă stabilirea unor priorități și împărțirea timpului pentru lucruri cum ar fi școala, munca sau alte hobby-uri.