Răspuns :
.............................................................
O lume fara electricitate ;
O lume fara electricitate ar putea avea avantaje si dezavantaje.Oamenii nu ar mai merge cu telefonul pe strada , in metrouri toata lumea ar citi carti,nu stand pe telefoane.Electricitatea nu consta numai in telefoane .Avem nevoie de aragaz .Fara aragaz nu am putea praji mancarea si asa am manca numai fructe si legume cea ce este bun pentru organism dar nu pentru totdeauna.Nu am mai avea masini de spalat ,cea ce inseamna ca nu ne putem spala hainele . Nu am mai putea face scoala in pandemie doar fizic cea ce inseamna ca ne imbolnavim si asta este rau .Nu am mai putea cauta o informatie pe internet,trebuie sa mergem la biblioteca sa cautam informatia.Nu am mai putea suna pe cei dragi,doar prin intalnire.Nu am mai putea construi masini electrice cea ce si asta este un dezantaj pentru ca masinii electrice nu polueaza . Nu am mai putea folosi uscatorul de par cand ne spalam pe cap . Deci sfatul meu pentru toata lumea,incercati sa pretuiti electricutatea pentru ca atunci cand nu o sa mai avem , atunci o sa fie o problema
✅✅
#AlbertGaming
Răspuns:
Primele experimente legate de electricitate au fost făcute de Thales din Milet în sec. VI î.Hr. Dar studiul sistematic al electricității a început abia în secolul al XVI-lea, iar primele aplicații practice au fost făcute abia după anul 1800, prima folosire practică a electricității fiind un corp de iluminat.
Așadar, pentru a ne imagina o lume fără electricitate trebuie să vedem o lume lipsită de toate aplicațiile ei. Fără iluminat electric, fără radio, fără televiziune, fără frigidere sau aer condiționat, fără motoare electrice.
Lumea ar arăta precum în secolul XVIII: străzile ar fi iluminate cu lămpi cu gaz, noutățile ar circula numai prin ziare tipărite, mașinile, trenurile, avioanele ar fi foarte simple, doar pe baza de benzină sau cărbuni. Cu siguranță transportul aerian nu s-ar dezvolta, ci ar exista doar avioane mici particulare, pentru pasionați. Transportul ar fi mult mai lent și mai poluant, iar oamenii probabil că nu ar circula pe distanțe așa de mari ca astăzi.
Nu am putea stoca alimente pe termen lung, neexistând posibilitatea de congelare și nici măcar frigidere. Răcirea s-ar putea face doar cu gheață păstrată din iarnă.
Pe total, ar fi o lume care nu ar putea depăși stadiul tehnologic al secolului al XVIII-lea.
Explicație: