Scrie o compunere de minimum 80 de cuvinte, în care să prezinti personajul Alice pe baza
textului dat. Vei avea în vedere următoarele repere:
să precizezi numele, tipul de personaj, autorul şi titlul cărții din care e selectat;
să numeşti patru trăsături fizice şi/sau morale;
să prezinți două trăsături ale personajului prin referire la gesturile, cuvintele, atitudinile sau
faptele sale;
să exprimi impresia pe care ți-o produce personajul;
să respecţi structura specifică unei astfel de compuneri;
să respectaţi limita minimă de cuvinte;
să respecţi regulile de ortografie și de punctuație.​

Răspuns :

Alice în Țara Minunilor” este o poveste scrisă sub forma unui roman, al cărei autor este Lewis Carroll (pe numele său real, Charles Lutwidge Dodgson). Cartea a fost publicată pentru prima dată în anul 1865, iar povestea a fost inventată pentru Alice Liddell, o fetiță care se afla, din când în când, în grija scriitorului.

Opera se împarte în doisprezece capitole, primul fiind intitulat „În vizuina iepurelui”. În expozițiune, facem cunoștință cu personajul principal, o fetiță pe nume Alice, precum și cu sora acesteia, care dispare, însă, repede din cadrul narațiunii. Aceasta se întâmplă fiindcă Alice, plictisită și toropită de căldură, se entuziasmează brusc la vederea unui iepure alb cu ochii roșii care trecea în goană pe lângă ea. Mânată de curiozitate, Alice îl urmărește pe curiosul personaj până ce decide să-l urmeze în vizuina lui. Aceasta constituie intriga poveștii.

Fără să-și pună întrebări privind felul în care va ieși din vizuină, Alice pătrunde în ceea ce pare a fi la început un tunel. Pe parcurs, însă, coborârea devine atât de abruptă încât fata cade în loc să coboare. Când aterizează, în sfârșit, după o cădere prelungită, descoperă că nu este destul de rapidă încât să-l urmeze pe iepure, astfel încât aceasta rămâne într-o încăpere lungă, de jur împrejurul căreia se afla o mulțime de uși. Toate erau, însă, încuiate, iar Alice începe să se îngrijoreze, întrebându-se cum va ieși de acolo vreodată. Ajunsă lângă o măsuță din sticlă, fetița descoperă că pe ea se afla o cheie din aur. Din nefericire, cheia nu se potrivea niciuneia dintre uși. Întrebându-se care era ușa pe care cheia ei o putea deschide, Alice observă o perdeluță, pe care o trage la o parte, descoperind bucuroasă o altă ușă, căreia i se potrivea cheia.

Ușa era înaltă doar de trei palme, astfel încât fetița trebui să îngenuncheze pentru a vedea ce se află de cealaltă parte a ei. Aceasta dădea într-un culoar, la capătul căruia Alice observă o grădină minunată. Gândul că nu încăpea pe ușă, iar astfel, a ajunge în grădină devenea imposibil, o întristează pe Alice. Întorcându-se la măsuță, ea observă o sticluță care nu fusese acolo cu câteva minute înainte. Pe eticheta ei se afla scris îndemnul: „Bea-mă!”. Gândind că, întrucât pe sticluță nu scria „otravă”, putea bea conținutul, Alice procedează întocmai. Deodată, fata începe să se micșoreze până atinge dimensiunile ideale pentru a intra pe ușa cea mică.

Deja vei alege de aici tot ce îți trebuie.

SUCCES:)