Răspuns :
Răspuns:
Răspund la ce știu :D
1. Tipuri de respirație la animale
- Respirație cutanată= multe nevertebrate acvatice nu au organe respiratori, iar schimburile de gaze se fac prin toată suprafața corpului.
- Respirație branhială=Se întâlnește la unele moluște, la pești și mormoloci și se realizează prin BRANHII EXTERNE sau BRANHII INTERNE
- Respirație pulmonară=Mamifere acvatice, precum balena și delfinul.
- Respirație traheală= la insecte, organele respiratorii sunt reprezentate de trahei, un sistem de tuburi ramificate care pornesc din peretele corpului și sunt permanent deschide datorită unei spirale aflate în interiorul acestora.
- Respirația pulmo-cutanată=la amfibienii adulți, De aceea, la amfibienii adulți (broaște, salamandre) a apărut respirația prin piele.
- Respirația pulmonară=la reptile, la păsări (plămânii sunt bine dez. și se continuă cu nouă saci aerieni) la mamifere (plămânii sunt organe pereche, elastici, străbătuți de tuburi terminate cu saci alveolari).
2. Grupele De Sânge:
- Grupa 0: Nu conține antigene, Anticorpi Anti-A și Anti-B
- Grupa A(alfa): Antigen A, Anticorp B
- Grupa B(beta): Antigen B, Anticorp A
- Grupa AB: Antigenii A și B, nu are anticorpi
3. Vaccinarea Și Importanța ei
Ne ajută să ne ferim de bacterii, boli,microbi etc.este ca un fel de scut pt corpul uman.
4.Circulația Sângelui La Om
- Inima=îndeplinește funcția de propulsie ritmică a sângelui. Activitatea de pompă a inimii se datorește proprietăților miocardului
- Excitabilitatea-proprietatea miocardului de a răspunde la stimuli
- Automatismul-proprietatea miocardului de a se contracta ritmic datorită impulsurilor generate în interiorul său de către celule miocardice modificate, dispuse grupat, care formează țesutul nodal sau excitoconducător.
- conductibilitatea- proprietate miocardului de a conduce undade contracție de unde este generată în tot miocardul.
- contractilitatea-proprietatea miocardului de a se contracta atunci când este stimulată.