Răspuns :

Răspuns:

Poluarea reprezintă contaminarea mediului înconjurător cu materiale care interferează cu sănătatea umană, calitatea vieții sau funcția naturală a ecosistemelor (organismele vii și mediul în care trăiesc). Chiar dacă uneori poluarea mediului înconjurător este un rezultat al cauzelor naturale, cum ar fi erupțiile vulcanice, cea mai mare parte a substanțelor poluante provine din activitățile umane. Se disting următoarele categorii: poluare fizică (incluzând poluarea fonică și poluarea radioactivă), poluarea chimică (produsă de diverse substanțe eliberate în mediu sub formă gazoasă, lichidă sau de particule solide), poluare biologică (cu germeni patogeni, substanțe organice putrescibile etc.).

Răspuns:

Poluarea reprezinta procesul ce contribuie in proporții semnificative la distrugerea globului Pământesc. Poluarea este produsa atat de centralele termice, chimice dar și de locuitorii Pământului, oamenii.

În opinia mea, poluarea reprezinta un factor foarte negativ care trebuie prevenit deoarece combate dezvoltare armonioasa a faunei și florei, astfel viitorii locatori, dar și noi, neputând trăi intr-un mediu sănătos. Poluarea, mai exact, distruge aerul curat respirat de noi, eliminându-l în proporți care vor afecta.

În primul rand, factorii, precum centralele termice, chimice sunt unii din principalii poluatori deoarece, au un scop pozitiv, acela de a crea energie, fumul degat este unul foarte toxic si contagios, care afectează aerul, dar și cresterea florilor, pomilor, traiul viețuitoarelor. O alta metoda de poluare, mai indirecta, este defrișarea pădurilor, pentru că, după oceanele Pământului, pădurile reprezinta plămânii planetei si a doua cea mai importanta sursa de oxigen! Astfel, trebuie găsite soluții de combatere a poluării, precum centralele eoliene, mareomotrice care nu polueaza, folosind materii prima nepoluante, vântul, apa.

În al doilea rand, oamenii iau parte la procesul de poluare deoarece aruncarea gunoaielor pe jos, tăierea brazilor, pentru Crăciun, tăierea pomilor, hectare de pământ pentru folosirea industriala, etc. Un mod de combatare a poluării pe care oamenii îl pot urma este acela de reciclare, deoarece, o sticla se descompune in circa 450 de ani, o punga de plastic in peste 300 de ani, solul neavând destule particule puternice care să ia parte la descompunerea lor,aruncarea materialelor pe care nu le mai folosim in spatii special amenajate, alegerea, pentru sărbători, de brazi artificiali, plantarea de copaci pentru formarea unor noi păduri, promovarea agriculturii în loc de industrie si betoane.

In concluzie, prin cele doua argumente mai sus, poluarea reprezinta un factor perturbator pentru Pământ și trebuie prevenita din timp pentru ca are doar efecte secundare negative, care cu timpul, ne va face să ne pierdem casa!