Răspuns :

Răspuns:

cateva idei...mai completezi tu...

Biodiversitatea – varietatea vieţii pe Pământ – ne face planeta locuibilă şi frumoasă. Mulţi dintre  noi găsim în mediul natural plăcere, inspiraţie sau recreere. De asemenea, din mediu ne luăm  hrana, energia, materiile prime, aerul şi apa – elementele care fac posibilă viaţa şi pe care  se bazează sistemele noastre economice.

Totuşi, în ciuda valorii sale unice, adesea uităm să apreciem natura si animalele care ne inconjoara.

Astăzi, aproape jumătate din mamiferele din Europa și o treime din reptile, pești și păsări sunt pe cale de dispariție. Aceasta se datorează în principal faptului că habitatele acestora se restrâng, pe măsură ce se dezvoltă zonele urbane, iar o parte din terenuri sunt alocate unor proiecte de infrastructură, cum ar fi drumurile.

In primul rand unele specii ale faunei și florei sălbatice sunt pe cale de dispariție, deoarece sunt supraexploatate - o problemă care afectează în special mediul marin, unde pescuitul excesiv a provocat epuizarea unor stocuri de pește.

Schimbările climatice, devastarea habitatelor naturale, vânătoarea necontrolată, industria alimentară în masă, activitatea umană și mulți alți factori sunt din ce în ce mai implicați în listarea animalelor pe lista roșie. "animale pe cale de dispariție".

In al doilea rand un factor principal ce influențează scăderea numărului de exemplare dintr-o specie anume este defrișarea excesivă și distrugerea ariilor protejate prin braconaj. Mii de specii de animale rare sunt pe cale de dispariție din cauza faptului că sunt vânate sau, nu mai au sursa necesară de plante (unele animale) pentru a se hrăni, deoarece plantele respective au fost distruse tot de om.

Dupa parerea mea principalele cauze ale disparitiei speciilor animale sunt: distrugerea habitatelor, exploatarea comerciala (vânatul irational si braconajul), distrugerile produse de catre speciile aclimatizate si poluarea. Dintre aceste cauze, distrugerea habitatelor reprezinta cea mai mare amenintare pentru aceste specii.

In concluzie planeta noastra se afla intr-o continua schimbare, habitatele se modifica si sunt influentate continuu.

Prin protejarea locurilor unde trăiesc animalele, le protejăm viețile și viața planetei.

Animalele sunt o parte importantă a planetei Pământ iar protejarea acestora este una dintre cele mai importante sarcini pe care le avem ca oameni in această lume.

Explicație: