Analizeaza circumstantialele de loc din textul de mai jos.
Pentru a calatori cu roverul pana la craterul Schiaparelli, Mark a studiat harta lui Marte, vazut in satelit. Până acolo sunt 3.200 de km. Acidalia Planitia, locul în care se află habitatul său, este un teren plat. De-a lungul acestei câmpii, roverul poate parcurge drumul cu ușurință. Mai încolo, începe Arabia Terra, unde terenul este presărat cu cratere. Mark a ales ca traseul lui să treacă printr-o vale. Se pare că pe aici, acum milioane de ani, curgea un râu. La capătul văii se află craterul lângă care trebuie să ajungă Mark pentru a fi salvat de echipajul său, întors din drumul spre Pământ ​

Răspuns :

Pentru a calatori cu roverul pana la craterul Schiaparelli, Mark a studiat harta lui Marte, vazut in satelit. Până acolo sunt 3.200 de km. Acidalia Planitia, locul în care se află habitatul său, este un teren plat. De-a lungul acestei câmpii, roverul poate parcurge drumul cu ușurință. Mai încolo, începe Arabia Terra, unde terenul este presărat cu cratere. Mark a ales ca traseul lui să treacă printr-o vale. Se pare că pe aici, acum milioane de ani, curgea un râu. La capătul văii se află craterul lângă care trebuie să ajungă Mark pentru a fi salvat de echipajul său, întors din drumul spre Pământ .

  • Pentru a călători = complement circumstanțial de scop, exprimat prin infintivul verbului "a călători", precedat de prepoziția simplă "pentru", în cazul Acuzativ.

  • Pana la craterul = complement circumstanțial de loc, exprimat printr-un substantiv comun, genul neutru, numărul singular, articulat hotărât, precedat de prepoziția compusă "pana la", în cazul Acuzativ.

  • În satelit = complement circumstanțial de loc, exprimat printr-un substantiv comun, genul masculin, numărul singular, precedat de prepoziția simpla "în", în cazul Acuzativ.

  • Pana acolo = complement circumstanțial de loc, exprimat printr-un adverb de loc, precedat de prepoziția simplă "până", în cazul Acuzativ.

  • De-a lungul câmpii = complement circumstanțial de loc, exprimat printr-un substantiv comun, genul feminin, numărul singular, articulat hotărât, precedat de locuțiunea prepozițională "de-a lungul", în cazul Acuzativ.

  • Cu ușurință = complement circumstanțial de mod, exprimat printr-o locutiune adverbială de mod (poate fi înlocuit cu "fără greutate", etc).

  • Mai încolo = complement circumstanțial de loc, exprimat printr-un adverb compus de loc (încolo = adverb de loc ; mai = semiadverb).

  • Printr-o vale = complement circumstanțial de loc, exprimat printr-un substantiv comun, articulat nehotărât, genul feminin, numărul singular, precedat de prepoziția "printre".

  • Acum milioane de ani = complement circumstanțial de timp, exprimat printr-o locutiune adverbială (poate fi înlocuit cu "demult").

  • La capătul văii = complement circumstanțial de loc, exprimat printr-un substantiv comun, articulat hotărât, genul feminin, numărul singular, precedat de locuțiunea substantivală "la capătul", în capătul Acuzativ.

  • Lângă care = complement circumstanțial de loc, exprimat prin pronumele relativ "care", precedat de prepoziția simplă "lângă", în cazul Acuzativ.

  • Pentru a fi salvat = complement circumstanțial de scop, exprimat printr-un verbul copulativ "a fi", adjectivul participial "salvat" (împreună formează Predicatul Nominal) si prepoziția simplă "pentru", în cazul Acuzativ.

  • Din drumul = complement circumstanțial de loc, exprimat printr-un substantiv comun, articulat hotărât, genul neutru, numărul singular, precedat de prepoziția simplă "din", în cazul Acuzativ.

----------ᵈⁱᵃ----------