Răspuns :

Răspuns:

''A iubi nu-i nimica-a nu putea iubi e grozav''

Cu totii stim ca iubirea este un sentiment inaltator, plin de magie si mister care a luat nastere inca din perioada creatiei si a calatorit peste tot de-a-lungul timpului, netinand cont de bogatie, clase sociale sau chiar de varsta.Iubirea este o emoţie, un sentiment de afecţiune puternică, născut din înrudire, admiraţie, bunăvoinţă, respect, compasiune, tandreţe, interese comune, în general din emoţii pozitive.

Dupa cum bine stim, niciun lucru existent in lume nu are doar parti bune. Acelasi lucru se intampla si cu iubirea. Iubirea nu este un lucru rau insa uneori, fiind abordata de persoanele nepotrivite sau acordata persoanelor nepotrivite poate duce la nasterea unor sentimente sumbre care pot forma o viziune negativa pentru aceasta. Dupa cum vedem, iubirea are o puternica influenta asupra omenirii si continua sa aibe.

Mihai Eminescu este unul dintre cei mai mari scriitori ai Romaniei, insa este cunoscut in mod deosebit pentru felul in care abordeaza romantismul si felul in care il exprima . In toate aproape scrierile sale iubirea este un lucru sfant, de neinchipuit, un sentiment sacru la care nu se ajunge atat de usor. Datorita faptului ca implica atata sensibilitate in scrierile sale despre iubire, acesta nu poate atinge treptele iubirii. Pentru el exista iubirea, o daruieste, o exprima insa nu o primeste inapoi. Iubirea traita de Eminescu este o iubire neimpartasita, o iubire interzisa uneori. Este genul de iubire extrem de dureroasa prin care trecem cu totii macar o data in viata. Se intampla atunci cand tu iubesti la nebunie o persoana, dar esti perfect constient ca niciodata persoana respectiva nu-ti va intoarce inapoi sentimentele.  

In secventa amintita mai sus, Eminescu incearca sa isi exprime durerea printr-un citat prin care doreste sa se razbune pe iubire, e suparat ca nu poate atinge gratiile sale si desconsidera iubirea spunand ca ''nu-i nimica'' transmitand sentimentul de ura si de invidie datorita faptului ca nu a ajuns sa se bucure in totalitate de darurile acesteia.

In a doua parte a citatului, autorul denota bucuria prin inserarea cuvantului ''grozav'' insa in acest caz, expresia nu denota fericirea ci mai degraba invidia pe ceea ce nu poate avea. Se poate observa foarte clar ca autorul este suparat pe iubire si vrea sa scoata in evidenta partile rele ale acesteia.  

Totodata, autorul vrea sa transmita faptul ca a iubi e grozav deoarece daca cineva iubeste si e iubit, e norocos dar daca cineva iubeste insa nu e iubit, acesta poate fii dezamagit de viata si aspectele ei asa ca prefera sa stea departe de acest sentiment pentru a se putea proteja de influenta negativa pe care aceasta o poate provoca.

Explicație:

Coroana? :)