Răspuns :

Explicație:

De-a lungul timpului, în multe cărți a fost abordata controversata tema a soluției finale aplicata evreilor.

Fie ca ne raportam la opere precum "Băiatul cu pijamale în dungi", în care faptele sunt relatate dintr-o perspectiva mai sensibila, autorul reușind sa surprinda realitatea acestui eveniment tragic fără a menționa termenii specifici (precum holocaust, lagăr, exterminare), fie la opere precum "Pianistul" sau "Lista lui Schindler", care descriu într-o maniera mult mai brutala evenimentele, cert este ca Holocaustul este un episod întunecat al istoriei care și-a lăsat adânc amprenta asupra prezentului.

In ciuda faptului ca tema este abordata în maniere diferite în cele trei opere, antisemitismul reprezinta punctul lor comun de la care începe desfășurarea evenimentelor.

Acest fenomen, antisemitismul, a luat amploare, ajungându-se astfel la renegarea și avida dorința de abolire a evreilor. În acest sens s-au adoptat câteva metode de exterminare, printre care s-au regăsit și lagărele de exterminare, unde după o selectare atenta a evreilor, ajugeau cei incapabili de munca. Totuși, nu doar camerele de gazare erau cele care împuținau numărul evreilor, ci și faptul ca erau transportați în trenuri de marfa, în condiții de neimaginat, fiind si înfometați.