Răspuns :

1.) Într-un triunghi isoscel, suma măsurilor a două unghiuri este de 110°. Să se determine măsurile unghiurilor triunghiului.

2.) Fie ABC un triunghi isoscel cu baza BC. Dacă unghiul B are măsura de 50°, aflați celelalte unghiuri.

3.) Fie ABC un triunghi isoscel cu baza BC=6 cm. Știind că perimetrul triunghiului este de 20 cm, aflați lungimile laturilor AB și AC.

4.) Fie ABC un triunghi dreptunghic în B și fie M simetricul punctului A față de B. Arătați că triunghiul ACM este isoscel.

5.) Fie triunghiul isoscel ABC cu AB  AC și AD mediana corespunzătoare bazei triunghiului, unde D  BC. Segmentele DE și DF sunt bisectoarele unghiurilor ADB și ADC, unde E  AB și F  AC. Să arătăm că triunghiul EDF este dreptunghic isoscel.

6.)  Într-un triunghi isoscel, suma măsurilor a două unghiuri este de 150°. Să se determine măsurile unghiurilor triunghiului.

7.) Fie ABC un triunghi isoscel cu baza BC=16 cm. Știind că perimetrul triunghiului este de 30 cm, aflați lungimile laturilor AB și AC.

8.) Fie ABC un triunghi dreptunghic în B și fie D simetricul punctului A față de B. Arătați că triunghiul ACD este isoscel.

9.) Fie ABC un triunghi isoscel cu baza BC. Dacă unghiul B are măsura de 30°, aflați celelalte unghiuri.

10.)  Într-un triunghi isoscel, suma măsurilor a două unghiuri este de 170°. Să se determine măsurile unghiurilor triunghiului.

Sper ca te-am ajutat! Si sper sa imi dai coronita ^^