Studiu de caz 1
În grupul de elevi din anul doi de studii s-a transferat o elevă dintr-o altă instituție. Deoarece colectivul fusese deja cimentat timp de un an, comunitatea clasei bine închegată deja, eleva nouă a întâmpinat dificultăți în a se integra în grup, fiind o fire retrasă, timidă, introvertă. Părinții s-au adresat dirigintelui cu rugămintea de a interveni în soluționarea situației date.
Sarcini:
1. Care pot fi consecințele situației date?
2. Ce se poate face pentru soluționarea problemei?
3. Care sunt acțiunile recomandate pentru soluționarea problemei?
AJUTOR!!!!

Răspuns :

Răspuns:

Faptul ca eleva este  timida , introvertita, nu o ajuta deloc in aceasta situatie.  Eleva respectiva poate deveni anxioasa , izolata , ceea ce poate avea repercursiuni  negative asupra situatiei  sale scolare.

Dirigintele poate evalua situatia , ajuta mult si discutia cu psihologul scolii ( daca exista ) , se pot face discutii libere la ora de dirigentie , in care sa se comunice mult , sa se observe care sunt preocuparile elevei , pasiunile ei , gasirea de colegi care sa aiba aceleasi preocupari.

Actiuni recomandate ; discutii libere la ora de dirigentie , implicarea unui psiholog abil , introducerea de proiecte comune unui grup , in care eleva sa se integreze mai usor.

Situatia aceasta este valabila in timpuri normale , cand scoala nu se desfasoara online. Acum , in pandemie , integrarea este cel mai probabil pe grupurile de socializare.

Explicație: