Răspuns :
Răspuns:
1. In China exista suficiente resurse de apa pt populatie pt ca e o țara mare. Raul Yangtze si
raul Huanghe. In Australia sunt resurse de apa mai scazute in unele parti. Lacul Eyre - 9.500 kmp ; Lacul Torrens - 5.745 kmp
2.Probleme care cauzeaza o criza a resurselor: caldura prea mare,seceta , deserturi.
a)
Lacul Edward
b)Lacul Kivu este situat între Republica Democratică Congo și Rwanda. Punctul său principal de acces este râul Ruzizi, care se varsă în Lacul Tanganyika. Acesta acoperă o zonă de kilometri pătrați 1,040, are o adâncime maximă de picioare 1,575 și o adâncime medie a picioarelor 787. Are o capacitate de kilometri cubi de apă 120.
c)Lacul Mweru este un lac de apă dulce situat între Zambia și Republica Democratică Congo. Este situat pe cel mai lung braț al râului Congo și formează mile 68 de la granița dintre Republica Democrată Congo și Zambia. Are o suprafață de 1,980 mile pătrate. Adâncimea maximă este picioarele 89, în timp ce adâncimea medie este 25.
Lacul Rukwa este situat în sud-vestul Tanzaniei și acoperă o suprafață de aproximativ 2,220 mile pătrate. Lacul are o fluctuație a dimensiunii datorită fluxurilor sezoniere, care sunt principala sa sursă de apă. Istoria sugerează că lacul a legat odată Lacul Tanganyika de la Lacul Malawi. Lacul este 110 mile lungime și 20 kilometri lățime.
d)
e)Zairul (Congo) este al doilea fluviu ca lungime din Africa după Nil. Ca volum de apă depășește însă Nilul, ocupând locul al doilea pe Glob după fluviul Amazon din America de Sud. Zairul izvorăște din regiunea marilor lacuri africane. În drumul său spre Oceanul Atlantic, Zairul străbate o regiune cu climă ecuatorială foarte bogată în ploi, ceea ce explică uriașul său volum de apă și lățimea sa în cursul mijlociu unde depășește 10 km. Fluviul Zair se varsă în Oceanul Atlantic printr-un larg estuar. Cascadele (ex. Livingstone) nu permit pătrunderea navelor în interiorul continentului.
f)Nigerul. Este al treilea fluviu ca lungime și volum de apă. Izvorăște din Podișul Guineei Superioare și se îndreaptă spre Depresiunea Niger. Aici Nigerul se ramifică în numeroase brațe formând ostroave, mlaștini, lacuri și bălți.
La vărsare, Nigerul formează o mare deltă, cu multe brațe, acoperită în cea mai mare parte cu păduri tropicale.