Răspuns :

Răspuns:

In general copiii încalcă legea deoarece sunt atrași de anumite anturaje influențabile.Copiilor li se poate întinde foarte ușor o capcana și ei cum sunt naivi cad foarte ușor în ea.

Normal ,nu putem să dăm vina pe alții că îi influențează dar exista momente când copiii încalcă legea cu bună știință.Lor acum li-se pare că tot ce fac este bine și că au luat decizia corecta ,dar pe viitor vor regreta.Trebuie să îi înțelegem și pe ei deoarece toți învățăm din greseli.

Când suntem in adolescenta totul se schimba,încercăm să experimentăm lucruri noi și în general vrem sa fim în centrul atenției sau încercăm să ne infiltrăm in anumite grupuri .

Vrem că prin acțiunile noastre sa atragem atenția anumitor persoane care nu se par nouă mai populari dar mereu trebuie să ținem munte acest lucru:Fiți voi înșivă și mereu ascultați-va instinctul dar luați în considerare și spusele familiei sau a prietenilor care sigur va vor binele!

Nu va schimbați pentru anumite persoane pentru că nici ele nu se vor schimba niciodată pentru tine!

Sper că te-am ajutat! Succes!☺️

Buna!
Tema

Violenta umana este o tema a prezentului in multe tari, violenta sociala, ca sicea interpersonala reprezinta argumente solide pentru dezvoltarea unor programeeducationale pentru a promova constientizarea acestui fenomen si a pleda pentrumijloace nonviolente de interactiune si de reglare a vietii sociale.Situatia generala ingrijoreaza, pentru ca violenta a devenit o tema cu care seconfrunta toate societatile, necesitand o luare de pozitie la nivelul intregului corpsocial si dezvoltarea unor strategii de investigatie, prevenire si control.Familia este mult discutata, cercetatorii din stiintele sociale acceptand ideeaschimbarii structurii si valorilor ei, ca si a degradarii climatului de securitate sirefugiu cu care este familia asociata in mod traditional. Modernitatea si conditiaurbana au generat noi forme de violenta si au provocat schimbari la nivelulvalorilor si aspiratiilor indivizilor. Conflictele datorate saraciei, dar si lipsei deeducatie si de informatie genereaza contexte de viata privata in care violenta esteun comportament tolerat, chiar acceptat, el fiind invatat de copii si reprodus camodalitate esentiala, frecventa si “fireasca” de comportament interpersonal.Violenta este una dintre marile probleme ale lumii contemporane. Presa,scrisa sau audiovizuala, informeaza in permanenta cu privire la manifestari diverseale acestui fenomen, de la formele cele mai agresive, precum razboaie ori crimeterifiante, batai, violuri, furturi, distrugeri de bunuri, si pana la cele mai putinsocante (dar nu mai putin vinovate), cum ar fi violentele verbale. In acest context,aparitia diferitelor forme de violenta in mediul scolar pare aproape o fatalitate sidevine, adesea, un lucru obisnuit, cu care semenii coexista fara macar a se maisesiza asupra pericolului.