Realizăm un portofoliu din trei piese.
Pentru prima piesă, citim poeziile Gândăcelul, Cățelușul șchiop și Micul vânător de Elena Farago (le aveți mai jos).
Pe o coală A 4, scriem poezia care ne-a plăcut cel mai mult (așa cum o vedem scrisă, strofa să fie strofă, între strofe să avem puțin spațiu liber, să punem toate semnele de punctuație, să scriem corect și drept și să nu uităm să scriem titlul și autoarea poeziei).
Pe o altă coală de hârtie, realizăm banda desenată a poeziei scrise de noi. O bandă desenată presupune să desenăm personajele din poezia aleasă de noi și un schimb de replici dintre acestea (aveți model mai jos). Banda noastră desenată va fi plină de culoare, va avea desene destul de mari/clare, iar replicile vor fi scrie cu stiloul (putem să folosim și cariocile).
Ultima piesă din portofoliu presupune desenarea animăluțului din poezia aleasă de noi (gândăcelul sau câinele ori păsările). După ce îl desenăm și colorăm, scriem curiozități despre animăluțul desenat (cât este de mare sau care este cel mai mare, câte tipuri de gândăcei/câini/păsări există, cu ce se hrănesc, din ce au corpul alcătuit, din ce grupă de animale face parte etc.). Pentru a vă inspira pentru ultima piesă din portofoliu, v-am atașat un model.
Vă rog să citiți cu atenție instrucțiunile și să respectați pașii. Să scrieți frumos, să lucrați îngrijit și atent și să nu vă grăbiți. Nu doresc să primesc tema mai devreme de data stabilită.