Răspuns :
Răspuns:
Pinguinul Imperial traieste pe banchizele Antarcticii si ale marilor inconjuratoare, fiind astfel singura pasare din lume care nu calca in viata ei pe taram uscat. Spre deosebire de pasarile zburatoare, el nu are oase pneumatice. Astfel se poate explica partial de ce scufundarile sub apa nu reprezinta un efort pentru el. Se poate scufunda pana la adancimi de maxim 565 m si poate ramane sub apa chiar si 22 minute, mult mai mult decat alte specii de pasari scufundatoare.
Pinguinul imperial este colorat, cu un penaj negru intens pe partea dorsala, inclusiv capul, gatul, spatele, aripile si coada. Penajul negru devine maroniu in perioada dintre decembrie si februarie. Burta si pieptul sunt albe, la fel si partea inferioara a aripilor.Zonele din jurul urechilor pinguinului imperial sunt aurii, mandibula superioara este neagra, iar cea inferioara este roz, portocalie sau lila. Atat masculul cat si femela sunt similari ca infatisare. Puii de pinguin imperial au penajul gri, capul este negru.
Cu toate ca pinguinul imperial este un animal marin si isi dobandeste hrana exclusiv din apa, cuibul si-l face la adapostul unui zid de gheata, la o distanta mare de litoral. Deoarece pasarile clocesc iarna, ele trebuie sa aleaga un loc unde gheata nu se topeste de la venirea verii pana cand puii devin independenti. Tocmai din acest motiv unele pasari se deplaseaza si pana la 300 km in interiorul banchizei.
In Antarctica vietuiesc aprox. 220 000 perechi de pinguini imperiali. In arealul lor si chiar in afara acestuia au putini inamici naturali. Numai foca leopard si balena ucigasa mai prind uneori cate un pinguin imperial mai dezvoltat. Pe banchizele plutitoare se mai intampla ca si pasarile rapitoare sa fure cativa pui. Cel mai mare pericol pentru puii de pinguini il reprezinta totusi foca leopard. Pinguinul imperial vaneaza pesti si raci. Nu este un inotator deosebit de rapid, atingand sub apa viteze de doar 6-27 km/h.
In ciuda conditiilor aspre de trai, pinguinul imperial traieste in jur de 20 de ani. Cu toate acestea, doar 19,1% dintre pui supravietuiesc in primul an de viata si apoi 95,1% dintre cei care au supravietuit primului an de viata reusesc sa traiasca mai mult.
Sper ca e destul! Spor la teme !