Răspuns :
Răspuns:
1. Secvența "din când în când" are sensul de "rareori" sau "câteodată".
2. Barbu Cioculescu s-a născut în anul 1927, conform textului dat în care naratorul specifică faptul că pe Arghezi l-a cunoscut la 4 ani, în anul 1931, astfel reieșind clar că acesta s-a născut în anul 1927.
3. Am putea spune că atitudinea lui Barbu Cioculescu față de Ion Barbu în momentul revederii este una de entuziasm, căci acesta nu ezită să îl salute "cu respect" ("prin '38 - '39, zărindu-l în tramvaiul ticsit ce mă aducea acasă...., l-am salutat cu respect"), iar faptul că îi place să vorbească cu acel matematician și să îl asculte, denotă tocmai admirația și adorarea pe care le avea Cioculescu față de profesorul Ion Barbu.
4. Motivul pentru care Tudor Arghezi se supără pe tatăl lui Barbu Cioculescu constă în nemulțumirea celui din urmă pentru cum a scris părintele despre romanele lui.
5. În acest text suport, Ion Barbu se prezintă a fi un profesor, un iubitor de matematică și un poet desăvârșit. Nu numai că îi învața pe cei mici cum să prindă drag de matematică ci și le deschidea acestora un univers al cunoașterii infinite despre lirism, istorie și multe altele. Trăsătura cea mai pregnantă ce se poate desluși din ultimul paragraf al textului dat, este cea de vorbitor și profesor înnăscut, căci oriunde se afla, încerca să le vorbească copiilor și să le învețe pe aceștia despre marile taine ale cunoașterii. Spre exemplu, în ultimele rânduri ale paragrafului, naratorul explică cum din perioada acea a Evului Mediu care i se păruse lui mai puțin plăcută în istorie, cu ajutorul domnului profesor Ion Barbu, descoperise că tocmai aceasta era "măreția epocii". ( ".... Îmi ținu o adevărată lecție asupra măreției epocii....").