Răspuns :

Răspuns:

În opera "Vânătorul" de Vasile Alecsandri, scriitorului dorește să evidențieze utilizarea vânătorii ca pretext de exprimare a iubirii pentru natură.

Pe de o parte, putem observa cum autorul încearcă să îi formeze cititorului o imagine frumoasă a naturii, folosindu-se de structuri precum „valuri limpide de aer”, „pe câmpia rourată”, „jocul luminei pe splendoarele verdeții”, „frunză argintie”, dar și „visuri iubitoare”, „arma-i lucitoare”, din care reies emoțiile reflectate în elemente naturii. Spre exemplu, construcția "frunză argintie” nu poate arata decât înfrumusețarea acestui aspect emotiv ce tinde să influențeze și părerea celui căruia îi este dedicat textul.

Pe de altă parte, știm că vânătoarea reprezintă un act prin care ne exprimăm convingerea că natura ne-a dăruit tot ce are mai bun, iar noi trebuie să ne folosim de acest lucru. Astfel, nu doar că demonstrăm că iubim minunățiile naturii, ci și obținem această viziune îmbunătățită asupra modului în care privim viața viețuitoarelor, dar și a noastră.

Prin urmare, consider că această poezie, „Vanatorul” scrisă de Vasile Alecsandri, modifică într-un sens bun modul în care ne raportăm la vânătoare, sugerând că semnificația acesteia este aceeași cu iubirea pentru natură.