Răspuns :
Răspuns:
Informatie cocor!
Cocorul (Grus grus) este o pasăre migratoare cu ciocul ascuțit, cu gâtul și cu picioarele lungi, cu penele cenușii și cu o pată roșie pe cap. El face parte din familia „Gruidae”, și cuprinde circa 18 specii care trăiesc în regiunile temperate și tropicale, cu excepția Americii de Sud.
În România trăiesc două specii, „Cocorul mare” (Grus grus) (114 cm), care cuibărește în delta Dunării și „Cocorul mic” (Anthrpodes virgo), care atinge 96 de cm înălțime și poate fi văzut rar deoarece este numai în trecere, cuibărind în Asia Centrală și iernând în delta Nilului.
Sper ca te-am ajutat!
Coronita?
Cocorul este o specie caracteristică zonelor umede cu adâncime mică (20-40 cm) ce include mlaştini, pajişti umede, păduri inundabile, râuri şi lacuri puţin adânci. Lungimea corpului este de 96-119 cm şi are o greutate de 5100-6100 g pentru mascul şi 4500-5900 g pentru femelă. Anvergura aripilor este cuprinsă între 180-222 cm. Adulţii au înfăţişare similară şi ajung la penajul de adult în 4-6 ani. Are picioarele şi gâtul lungi, iar penajul este gri. Se hrăneşte cu rădăcini, rizomi, fructe, frunze, seminţe, insecte, viermi, mamifere mici, ouă şi pui de pasăre,broaște. Este o specie prezentă în centrul şi nordul continentului european. În afara perioadei de cuibărit, se adună şi migrează în stoluri numeroase, la mare înălţime, în formaţie de „V„ sau în linie oblică. În timpul perioadei de cuibărit specia este monogamă şi teritorială. Ritualul nupţial este spectaculos şi constă dintr-un dans în care aplecările, urmăririle şi săriturile se împletesc cu sunete asemănatoare celui de corn, emise în timp ce au gâtul ridicat, capul dat pe spate şi ciocul îndreptat spre cer. Cuibul, care poate fi folosit succesiv mai mulţi ani, este alcătuit dintr-o movilă de vegetaţie aşezată pe pământ în apropierea apei şi poate atinge diametrul de 1-1,6 m. Iernează în sudul şi vestul Europei şi în Africa.