Răspuns :

În opinia mea, școala online prezintă atât avantaje cât și dezavantaje.

În primul rând, unul dintre avantaje ar fi că în ciuda faptului că se avansează mai lent decât dacă s-ar face orele fizic, există totuși un progres. Pentru copiii sau adolescenții cu anxietate socială, faptul că se află în zona lor de comfort le favorizează, în majoritatea cazurilor, activitatea la ore. Iar pe lângă riscul mult mai scăzut de infectare cu SARS-coV-2, scade și riscul de infectare cu gripele sezoniere.

Totodată avem acces la lecții în format digital, ceea ce poate fi foarte util dacă am omis ceva în timpul orei sau dacă nu am fost prezenți deloc, dar și dacă pur și simplu vrem să revenim pe planul lecției.

În al doilea rând, ca un prim dezavantaj putem spune nu toți elevii au acces la internet sau la minimul de tehnologie necesară sau că orele în șir petrecute zilnic în fața calculatorului pot dăuna grav pe termen lung. Din păcate, unele cadre didactice nu sunt familiarizate cu utilizarea tehnologiei, astfel acele ore de curs sunt prost organizate și elevii sfârșesc prin a fi nevoiți să rezolve sarcinile primite singuri, fără asistență din partea acestora.

De asemenea, izolarea are un impact negativ foarte puternic asupra psihicului, influențând concentrarea la oră a unor elevi/studenți lipsa raportului intercolegial afectează psihicul elevilor.

În concluzie, putem spune că școala online are părți bune , dar și proaste, dar personal cosider că vor fi aduse îmbunătățiri pe parcurs.