Răspuns :
Răspuns:
În prezent, productivitatea la locul de muncă este un subiect tot mai discutat. Sănătatea și starea de bine au o influență directă asupra acesteia, iar expunerea inconștientă la diverși factori dăunători poate avea repercusiuni pe termen lung, atât în viața profesională, cât și în cea personală. Petrecem 90% din timp în interiorul clădirilor, iar aerul cu care ne alimentăm zilnic devine un element tot mai important în viața noastră. Noul studiu realizat de Saint-Gobain aduce în prim plan noi date despre calitatea aerului din interiorul clădirilor de birouri și oferă soluții performante pentru crearea unor medii de lucru optime și confortabile.
Copyright : Shen Zhonghai Architecture Vision Studio
Calitatea aerului de la interior afectează performanța angajaților
Plecăm, de cele mai multe ori, de la premisa greșită că aerul de la exterior este cel mai dăunător sănătății noastre, însă uităm să comparăm cât timp petrecem în mediul înconjurător versus în interiorul clădirilor. Respirăm între 8000 și 12000 de litri de aer pe zi, majoritatea fiind consumați în mediul interior al clădirilor. Dacă în trecut erau trase semnale de alarmă asupra poluării aerului de la exterior, în special cea produsă de emisiile industriale și de transporturi, în prezent, atenția se îndreaptă tot mai mult către poluarea aerului de la interior. Studiile recente certifică faptul că poluanții atmosferici există în concentrații tot mai mari în spațiile interioare decât în cele exterioare.
Copyright : Saint-Gobain Glass
Cercetarea Saint-Gobain, realizată în 200 de spații de birouri din București, Cluj și Iași, aduce noi date importante despre parametrii de confort existenți. Cu ajutorul aplicației mobile MC 350 și al dispozitivului de măsurare a nivelului de confort cu același nume s-au monitorizat și analizat date luând în considerare mai mulți parametri, calitatea aerului interior fiind unul dintre aceștia.
Datele înregistrate relevă ca 86% dintre respondenți s-au declarat mulțumiți de acest aspect, însă, cea mai mare nemulțumire s-a înregistrat în București, deși există un număr semnificativ de clădiri de birouri de clasa A.
Explicație: