Răspuns :

Răspuns:

Este luni , împreună cu ceilalți colegi ne pregătim cărțile pentru ora de matematica . D-na profesoara dorește sa ne verifice tema . În clasa mii de voci încep a spune: " te rog... ma poți ajuta cu tema la matematica ? " , " am avut tema ? " , " ce temă ? " . Maria , una dintre premiantele clasei noastre se aproprie de mine :

- Te rog .. nu am avut timp și de tema la mate , am lucrat din greu la compunerea pentru romana . Îmi poți da caietul tău sa copiez ? Măcar doua exercitii ...

În mintea mea aveau loc războaie periculoase... nu știam cum sa procedez. Vreau sa o ajut , dar ea mereu primește note mari , iar astăzi poate fii șansa mea sa fiu felicitat(a) de d-na profesoara.

Într-un final ii raspund

- Iarta-ma , dar nu sunt singur(a) ca sunt atât de bine făcute și nu vreau sa greșești și tu după mine .

Timpul trece, iar d-na profesoara se așează la catedra cerându-ne temele .

- Dragilor ! spuse d-na . Sunt foarte supărată pe voi , tema la matematica nu a fost opțională . Elevii care au reușit sa o fata vor primi un 10 .

Ajuns(a) acasă, îmi deschid carnetul pentru a-i arata mamei realizarea de astăzi.

Prin urmare , astfel se desfășoară lucratul temelor - câteodată nu suntem uniți, alte-ori acordam mai multa importanta materiilor preferate și nu dorim ca munca sa fie în echipa .