Răspuns :
Răspuns:
Ele sunt prezente în mod constant în activitățile oricărei companii. Sferele de finanțe, afaceri și economie le utilizează în sensul "banilor" (sau echivalentul acestora), care sunt primite de o entitate comercială sau de o persoană fizică.
Contabilitatea folosește aceste valori la calcularea veniturilor și profitului la nivel de întreprindere. Calculul acestora se efectuează și pentru evaluarea economiilor naționale.
Venitul apare când afacerea a vândut bunuri sau servicii . Și se calculează pur și simplu: este suficient să se multiplice cantitatea de mărfuri vândute și prețul unității. Un profit va fi calculat atunci când se fac toate deducerile necesare și se vor calcula cheltuielile.
Ambii indicatori sunt implicați în ciclul de producție. Venitul este implicat în calcularea profiturilor, care, la rândul său, servește ca sursă de fonduri pentru o producție ulterioară și apariția unor noi venituri.
câștig
Venitul poate acoperi toate plățile necesare: buget, social, fiscal, precum și costul utilităților și materiilor prime, salariile angajaților și alte costuri care, într-un fel sau altul, se referă la producție și la vânzările sale. Dar ceea ce rămâne în final și va fi un venit net. Și numai la venituri cu cost zero, veniturile vor fi egale.
profit
Pentru orice întreprindere, acesta este indicatorul care determină eficiența activității sale și este definit ca diferența dintre venituri și costul primirii lor. Există două tipuri de profit, economice și contabile:
Primul este venitul total al întreprinderii minus orice costuri; distribuția posibilă între fondatori.
Al doilea este venitul total minus costurile aparente; utilizate pentru deduceri fiscale.
De asemenea, un întreprinzător trebuie să facă distincția între profitul brut și cel net .
Primul este obținut atunci când costurile asociate primirii sale sunt deduse din totalul veniturilor primite (atât din partea activităților principale, cât și a celor auxiliare). Și a doua este atunci când deduceți toate cheltuielile sale din veniturile companiei: plăți de împrumut și chirie de birouri, impozite și amenzi etc.