Răspuns :
Explicație:
Asemanari
Cea mai mare asemănare este că și unii și alții recunosc Sfintele Scripturi, adică 66 de cărți canonice ale Vechiului și Noului Testament. Și catolicii și ortodocșii au mai inclus în coperțile Bibliei un anumit număr de cărți apocrife și acestea au fost adăugate la Vechiul Testament. Dar, și unii și alții menționează că acestea sunt cărți apocrife și nu canonice.
Și catolicii și ortodocșii recunosc așa numita Sfântă Tradiție, doar că ea diferă și nu este aceeași la ambele biserici. O parte din sfinții care sunt considerați părinți ai Bisericii Ortodoxe nu sunt recunoscuți ca și părinți ai Bisericii Catolice și invers.
Ambele biserici recunosc așa numitele sfintele taine cum este botezul, cununia, preoția, etc. Uneori, ei și le recunosc unii la alții și alte dăți nu. De exemplu, dacă un catolic decide să se facă ortodox, în unele cazuri i se va cere să se boteze din nou, sau să fie hirotonisit din nou (dacă este preot), iar în alte cazuri vor fi recunoscute sacramentele care au fost săvârșite în cadrul Bisericii Catolice.
În ambele biserici există posturi când creștinii se abțin de la anumite produse alimentare, doar că alimentele care sunt admise sau nu difera.
Ambele sunt religii creștine. Preoți pot fi doar bărbați.Biblia este cartea de baza la ambele religii
Deosebiri
Biserica ortodoxa foloseste stiinta si filozofia pentru a apara si a explica credinta. Ea nu incearca sa reconcilieze stiinta cu credinta, ci atunci când exista suport stiintific pentru invataturile ortodoxe, le accepta. In niciun caz nu schimba articolele de credinta pentru a fi in concordanta cu stiinta zilei. Biserica romano-catolica, isi bazeaza doctrina pe cunostintele stiintifice ale momentului respectiv.Ortodoxismul pastreaza nealterata credinta, asa cum a fost primita de apostoli de la Isus, intrucat autoritatea evangheliilor si invataturile Sf.Parinti nu au fost niciodata contestate de catre biserica ortodoxa. Biserica romano-catolica a emis teoria dezvoltarii doctrinale, pentru a-si justifica desele schimbari doctrinale.Ortodoxismul sustine ca cunoasterea lui Dumnezeu a fost implantata in fiinta umana. Catolicismul sustine ca omul, cu intelectul sau si cu bunavointa Sf.Spirit, va fi capabil la un moment dat sa vada pe Dumnezeu. Postul la catolici este mai puțin drastic. Diferente in privinta rugăciunilor. La catolici copii nu sunt botezați cand sunt bebeluși. Catolicii isi fa cruce cu patru degete
Sper că te-am ajutat și sa fie bine