Răspuns :
Răspuns:
Buna,
Dragobete este o sărbătoare tradițională românească sărbătorită pe 24 februarie. Dragobete a fost fiul lui Baba Dochia, care reprezintă personajul principal în mitul legat de sosirea primăverii și sfârșitul iernii dure. Datorită bunătății sale nesfârșite, el a fost ales – potrivit unor surse, de Fecioara Maria – să fie Gardianul Iubirii. (1) din Regulamentul (CEE) nr.
Ziua este cunoscută mai ales ca "ziua în care păsările sunt logodite". Este în jurul acestui timp că păsările încep să construiască cuiburile lor și mate. În această zi, considerată local în prima zi de primăvară, băieții și fetele adună flori vernale și cântă împreună. Fecioarele obișnuiau să adune zăpada care zăcea pe pământ în multe sate și apoi să o topească, folosind apa în poțiuni magice pe tot parcursul anului. Cei care iau parte la vama Dragobete ar trebui să fie protejați de boli, în special febră, pentru restul anului. În cazul în care vremea permite, fetele și băieții alege snowdrops sau alte plante de primăvară devreme pentru persoana pe care o curtează. În România, Dragobete este cunoscut ca o zi pentru iubitori, mai degrabă ca Ziua Îndrăgostiților.
Este o credință comună în unele părți ale României că, în timpul acestei sărbători, călcarea peste piciorul partenerului duce la rolul dominant în relație. Obiceiurile Dragobete variază de la o regiune la alta.
În mediul rural există o veche tradiție cu fete și băieți merge în pădure pentru a culege flori. Când se întorc acasă, tradițiile spun că băieții alergau după fete ca să le sărute. Dacă fetei i-a plăcut băiatul, îl lasă s-o sărute. Există o zicală în România care are mult sens în ceea ce privește acest lucru: "Dragobete sărută fetele".
În Bulgariavecină , obiceiul de a călca peste picioarele partenerului are loc în mod tradițional în timpul nunților cu același scop, dar nu se crede că este conectat la Dragobete.
Mult succes!
Sper ca te-am ajutat!
Explicație: