,,Daca un copil are un prieten imaginar,aceata este o dovada a creativitatile"

va rog frumos o compunere agumentativa daca esti acord sau nu cu afirmatia ,si de ce ,multe argumente va rog
minim 70 cuvinte​​

Răspuns :

Bună! ❤️

Compunere argumentativă

De reținut

O argumentare cuprinde următoarele elemente :

Ipoteză :

În opinia mea, ...

După părerea mea, ...

În ceea ce mă privește, ...

Demonstrația :

În primul rând, ...

Pe de o parte, ...

În al doilea rând, ...

Pe de altă parte, ...

Nu în ultimul rând,...

De altfel, ...

Concluzia :

În concluzie, ...

Așadar, ...

Prin urmare, ...

________________________________

Prima perioadă a vieții, cea cuprinsă între între doi și zece ani , este momentul când copilul se dezvoltă, însușindu-și anumite comportamente și abilități precum mersul biped, dezvoltarea memoriei, dezvoltarea limbajului și a gândirii. În această perioadă, copiii sunt cei mai curioși, dorind să afle cât mai multe lucruri, punând nenumărate întrebări și chiar creându-și prieteni imaginari.

,,Dacă un copil are un prieten imaginar, aceasta este o dovadă a creativității."

Din punctul meu de vedere, având la bază afirmația citată anterior, susțin faptul că existența unui prieten imaginar în viața unui copil este dovada unei creativități dezvoltate acestuia.

Un prim argument pertinent în susținerea acestei opinii, este însăși ideea prezentată în incipit și anume că, copiii tind să afle cât mai multe lucruri din lumea ce îi înconjoară. Pentru a-și crea un prieten imaginar, pentru a crea fizionomia acestuia, personalitatea sa, imaginația trebuie  ”pusă în mișcare”. Creativitatea nu este înnăscută, ci o căpătăm de-a lungul vieții. Așadar, cu cât o persoană își dezvoltă acest mecanism de la o vârstă cât mai fragedă, cu atât gândirea acestuia va fi mai dezvoltată și dornică de experiențe noi în cursul vieții.

Al doilea argument prin care susțin ideea la baza căreia stă această lucrare este că, odată cu dezvoltarea imaginației și a creativității, copilul devine mai sociabil și își dezvoltă stima de sine. Anumite studii susțin faptul că, persoanele mature care în copilărie au avut un prieten imaginar sunt mai sociabile, deoarece au un sentiment de empatie bine dezvoltat.

Nu în ultimul rând, stima de sine pe care și-o dezvoltă un copil în perioada copilării va fi păstrată în linii mari până la maturitate, acesta având încredere în deciziile pe care le ia și dezvoltându-și abilitățile de lider.

Așadar, prin argumentele prezentate anterior, susțin faptul că, existența unui prieten imaginar în viața unui copil este o dovadă de creativitate, acest lucru având efecte benefice asupra lui atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.

Succes

Amy952