Răspuns :
Răspuns:
E cam mare dar scrii cât vrei
Explicație:
Demonstrație gen liric
Genul liric cuprinde totalitatea operelor literare în care autorul transmite indirect gânduri, idei și sentimente prin intermediul subiectivității și a elementelor de expresivitate.
Eu cred că opera "....." scrisă de....... se încadrează în genul liric deoarece se regăsesc trăsături de formă și conținut specifice.
În primul rând, viziunea artistică originală se cristalizează în jurul temei de...... (ex:natura într-un cadru nostalgic).Discursul liric prezintă... (ex: tabloul inserării) în care e-ul contemplator transmite sentimente de.... (ex:tristețe, fata de trecerea ireversibila a timpului). Limbajul artistic este bogat în figuri de stil :epitet (dai ex), personificare și imagini artistice(dai ex).
În al doilea rând, planul afectiv al sentimentelor cărora e-ul le da glas, se cristalizează în jurul (ex:tristeții). Se regăsesc mărcile lexico-gramaticale ale subiectivității sub forma unor:verbe la persoana l, ll (ex:aș vrea) ;adjective pronominale posesive (ex:mele) și eventual puncte de suspensie. Titlul este anticipație, iar muzicalitatea este conferită de elementele de versificatie :măsură (unui vers) [ex:11-12 silabe] ;ritm (ex:iambic, trohaic);rimă(ex:încrucișata).
In concluzie, textul oferit spre analiza aparține genului liric, e-ul contemplator transmițând puternice sentimente de( dai ex) cu ajutorul unui limbaj artistic expresiv.